TUŽNA VIJEST

‘Kraljica maminog bloganja‘ preminula u 47.godini, iza sebe je ostavila neutješnog partnera i dvoje djece

Amerikanka Heather Armstrong pisala je i o napadajima bijesa svoje djece te vlastitoj borbi s alkoholizmom i postporođajnom depresijom

Heather Armstrong

 INSTAGRAM

Heather Armstrong, koja je 2000-ih postigla velik uspjeh dokumentirajući uspone i padove majčinstva na svojoj blogerskoj web stranici Dooce, umrla je u 47. godini. Njezin partner Pete Ashdown rekao je za Associated Press da ju je pronašao mrtvu u utorak navečer u njihovoj kući u Utahu.

“Kraljica maminog bloganja”, kako su je zvali od milja, često je pisala o svojoj djeci, vezama i osobnim borbama. Na vrhuncu popularnosti, 2009., njezin blog Dooce imao je više od osam milijuna posjetitelja na mjesec. Iste godine Heather je bila uvrštena na Forbesov godišnji popis 30 najutjecajnijih žena u medijima.

Armstrong je početkom 2000-ih osnovala Dooce kao mjesto za razgovor o poslu, seksu i napuštanju mormonske crkve.

Godine 2002. Heather je dobila otkaz na položaju web dizajnerice u Los Angelesu nakon što se saznalo da je na svojem blogu kolegama davala nadimke poput "Onaj kolega s posla koji uspije reći nešto glupo svaki put kad otvori usta".

Njezino otpuštanje potaknulo je veliku javnu raspravu o privatnosti, a povećalo joj je i promet na blogu.

Stranica Dooce pokrenuta je šest mjeseci kasnije kao drugačija vrsta bloga. Prihvaćajući iskrenost u svom pisanju, Armstrong je detaljno opisivala napadaje bijesa svoje djece, vlastite probleme s mentalnim zdravljem te borbu s alkoholizmom i postporođajnom depresijom.

Prema procjeni objavljenoj u Wall Street Journalu, do 2009. blog je mogao generirati 40.000 američkih dolara mjesečnog prihoda od plaćenog oglašavanja, prenosi BBC.

Armstrong je objavila i tri knjige, uključujući memoare iz 2009., "It Sucked and then I Cried: How I Had a Baby, a Breakdown and a Much Needed Margarita", u kojima je otkrila kako je tijekom života patila od kronične depresije i nije se liječila sve dok nije upisala fakultet.

Pete Ashdown rekao je AP-u kako je njegova partnerica bila trijezna više od 18 mjeseci, ali nedavno je posrnula i vratila se alkoholu, što je rezultiralo samoubojstvom. Heather je iza sebe ostavila kćer Letu (19) i sina Marla (14), koje je dobila u braku s bivšim suprugom Jonom.

- Držite svoje voljene uz sebe i volite se - objavljeno je na Instagram stranici Dooce nakon njezine smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:16