EGZORCIZAM U KAŠTELIMA

Nastup na Eurosongu frapirao svećenika, upalio kameru pa je blagosljivao svetom vodom: ‘Baby Lasagna, moli za nas!‘

Svećenik Tomislav Lukač komentirao je nastup Bambie Thug i našalio se s Baby Lasagnom

Don Tomislav Lukač i Bambie Thug

 Screenshot/tiktok/dontomolukac;livio Andrijic/cropix/

Svećenik Tomislav Lukač iz Kaštela popularan je na TikToku. Sada je reagirao na kontroverzni nastup predstavnice Irske na Eurosongu. Bambie Thug, koja se deklarira kao nebinarna osoba, pjevala je "Doomsday Blue" u prvoj polufinalnoj večeri i mnogi su je na društvenim mrežama optužili za sotonizam.

image

Bambie Thug

Jessica Gow/tt/Afp

Svećenik Tomislav objavio je kratki isječak iz njezinog nastupa. Potom je odmahivao glavom u znak negiranja i blagoslovio kameru svetom vodom.

- Baby Lasagna, moli za nas, zaključio je svećenik i time se referirao na našeg predstavnika na Eurosongu, Marka Purišića, poznatog kao Baby Lasagna, koji otvoreno govori o tome koliko mu je vjera važna u životu.

- Jel’ moguće da nam se ovo servira pod glazbu i umjetnost?! Ovo ‘Moli za nas‘ je naravno šala!, napisao je uz video don Tomislav.

@dontomolukac Jel’ moguće da nam se ovo servira pod glazbu i umjetnost?! 🙆🏻🎼 Ovo “Moli za nas” je naravno šala! 😉 #eurosong #babylasagna #eurovision #fyp #foryou #foryoupage #fypシ゚viral #priest ♬ original sound - dontomislavlukac

Što se tiče Baby Lasagne i vjere, o njoj je govorio u emisiji ‘Road to Eurosong‘ Josipa Bošnjaka o tome kako je otvoreno komunicirao svoju vjeru javnosti.

- Lako je moguće da je ovo teško pucanje u nogu, ali ja ne mogu drugačije. Nisam previše razmišljao. Znao sam da je to meni točno. Mene je bilo strah dati taj intervju, ali ako ga ne dam, neću moći spavati. Moraš reći ono u što vjeruješ, rekao je.

- I dalje je tu strah. Znaš, ono, mi dođemo tu na pretpartyje, jedemo svi skupa i ja se križam prije jela. To je moje uvjerenje za koje ja mislim da je istinito i ne bih mogao spavati da ga skrivam, da lažem, da se izvlačim... To je ono što mi je u životu crno na bijelo, objasnio je Lasagna.

image

Baby Lasagna

Livio Andrijić/Cropix

Za IN Magazin je ranije otkrio kako ga je otac savjetovao da ode svećeniku kad je imao probleme s anksioznošću.

- Rekao je da ima tog prijatelja svećenika i ako želim ići na razgovor da odem, nije me silio ni ništa. I otišao sam, prihvatio sam pošto sam tražio pomoć svugdje. Bio sam u to vrijeme i kod psihologa i slično, što i dalje idem, kao što i dalje idem na razgovore sa svećenikom. U tom trenutku sam upoznao korak po korak sve više u čemu je tu riječ, tako da iako sam ja odrastao u katoličkoj obitelji, ranije je to sve bilo usputno s moje strane, objasnio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 12:09