Nije seks, nisu prevare...

Znate li koji je najčešći razlog zbog kojeg se ljudi rastaju?

Svađe oko djece, seksa ili oko punica i svekrva ne moraju voditi prema razvodu, ali nešto drugo itekako može...

Novopečeni tate gube interes za seks

Ne gube samo mlade majke poslije porođaja interes za seks, to se događa i njihovim partnerima, tvrdi se u istraživanju objavljenom u stručnoj publikaciji Journal of Sexual Medicine.

Smanjen interes za seks, tvrde znanstvenici, nije posljedica partnerova gubitka zanimanja za majku njegova djeteta niti je čin dojenja ono što slabi njegovu želju, razlog su stres i umor od novih obaveza i brige za novorođeno dijete.

Utješno je znati da se kod nekih mladih očeva nakon rođenja djeteta razvija jak osjećaj bliskosti prema majci, što može povećati želju za seksom u postporođajnom periodu.

 

Znak za uzbunu

Dodajo ovom istraživanju i vijest kako u svakoj, pa i najzdravijoj vezi dolazi do svađa i one se same po sebi ne mogu smatrati znakom koji ukazuje na mogući razvod u budućnosti. No, istraživanje provedeno na Kansas State Universityju na uzorku od više od 4500 parova pokazalo je da predmet svađe može biti pokazatelj mogućeg razvoda.

Autori istraživanja otkrili su da je svađa oko novca jedan od najpouzdanijih signala za predstojeći razvod.

Svađe oko djece, seksa ili oko punica i svekrva ne moraju voditi prema razvodu, ali svađe oko novca najčešći su razlog zbog kojeg se i muškarci i žene odlučuju na taj korak.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Možda će vas zanimati i ovo