Žene su izjavile da se više zabavljaju kada su u društvu najbolje prijateljice.
 Foto: Istock
da se čovjek zamisli

Ženama su draže prijateljice od muževa - puno su zabavnije i bolje slušaju

Glavni razlog zašto su ženama draže prijateljice je taj da imaju osjećaj da s njima mogu razgovarati o svemu.

Bez obzira tko ste i gdje se nalazili, gotovo svatko od nas će tijekom života imati jedan odnos koji će nam značiti puno više od ostalih. Bilo da je to riječ o prijatelju iz djetinjstva, bratu, sestri, roditelju ili kako godine idu, životnom partneru.

No, prema anketi koju je provela tvrtka Champneys čini se da je naša ideja o srodnoj duši ipak malo drugačija. Ispostavilo se, naime, da žene više preferiraju svoje najbolje prijateljice od supruga.

'S frendicom se mogu nasmijati do suza, redovito'

U istraživanju je sudjelovalo 1517 žena od kojih je više od polovice svoju najbolju prijateljicu 'ocijenilo bolje' od životnog partnera, i to u smislu da su bliže s prijateljicom.

Postoje i razlozi za to.

Glavni razlog zašto su ženama draže prijateljice je taj da imaju osjećaj da s njima mogu razgovarati o svemu. Također su napomenule činjenicu da najbolje prijateljice više slučaju, nego njihovi partneri i mogu im reći stvari koje partneru možda i ne bi.

Mnogo je žena reklo da se bolje zabavljaju kad su s prijateljicama te je 39 posto njih izjavilo da su im draže frendice jer se s njima 'mogu smijati do suza.'

Više zajedničkih stvari

Njih 29 posto je reklo kako s najboljom prijateljicom mogu biti baš onakve kakve jesu i da imaju više toga zajedničkog. Preko 40 posto žena također je reklo da više uživaju u društvu najbolje prijateljice jer 'uživaju u istim stvarima' (kazalište, muzej, kino) i 28 posto njih smatra kako daju bolje savjete od supruga.

Svaka četvrta žena je rekla da je njihova najbolja prijateljica 'manje iritantna' od supruga, a gotovo 50 posto njih misli da ona ima i bolji smisao za humor.

Hm, što reći?

Linker
26. travanj 2024 01:00