Jeste li znali da smo uz Mađarsku prvi među zemljama EU po smrtnosti od raka?
 Foto: Shutterstock
Sačuvati zdrave dojke znači sačuvati život

Zašto ne bi i ti u sjećanje na Ivanu Popović pregledala grudi?

Ciljevi ove kampanje, koja se održava u europskom tjednu dojke, jesu jačanje svijesti o važnosti prevencije karcinoma dojke te donošenje nacionalnog plana borbe protiv raka.

Nakon što je prošle godine po prvi puta organizirala javnozdravstvenu kampanju "Sačuvajmo zdrave dojke", kojom je na glavnom zagrebačkom trgu okupila hrabre žene koje su pobijedile ili su se u tom trenutku još uvijek borile protiv raka dojke, Udruga P.I.N.K. Life i ove godine, u nadolazećim danima, s dva atraktivna događanja obilježava mjesec listopad, poznat kao mjesec prevencije karcinoma dojki i borbe protiv karcinoma.

Fontane u ružičastom

Kampanja će, kao i prošle godine, započeti sutrašnjim osvjetljavanjem zagrebačkih fontana u ružičastu boju - boju koja je simbol borbe protiv raka dojke.

Ove godine će na fontanama stajati i projekcija fotografije nedavno preminule umjetnice Ivane Popović, koja je prošle godine, samo dva mjeseca prije nego što je izgubila bitku s ovom podmuklom bolešću, bila jedna od glavnih protagonistica ove kampanje.

Na taj način će članice udruge obilježiti Ivanin rođendan koji je 9. listopada. Tako osvjetljene fontane, građane Zagreba i njihove goste, Udruga P.I.N.K. Life uz pomoć Grada Zagreba želi podsjetiti na svoj glavni cilj, a taj je informirati javnost o važnosti potrebe redovnog pregleda i samopregleda dojki. Naime, statistika je neumoljiva, a govori kako smo, nažalost, zajedno s Mađarskom zasjeli na tron zemalja Europske Unije po broju umrlih od raka.

Prođite pored zagrebačkih fontana. Neka vas ružičaste projekcije potaknu da se na trenutak posvetite sebi.

Svi na Cvjetni u subotu!

Kampanja se nastavlja već u subotu, 14. listopada u 10 sati, kada će se na Trgu bana Josipa Jelačića okupiti članice Udruge P.I.N.K. Life te poznate i nepoznate žene, ali i muškarci, koji žele dati svoj doprinos u slanju jasne poruke - hitno nam je potreban Nacionalni plan borbe protiv raka.

Okupljeni će potom u povorci krenuti od glavnog zagrebačkog do Cvjetnog trga gdje će se i ove godine održati modna revija hrvatskih dizajnera. Njihove kreacije i ove će godine nositi hrabre žene koje su pobjedile ili se još uvijek bore protiv karcinoma, a podršku u tome pružit će im osobe iz javnog života.

Organizatori najavljuju i iznenađenje ugodno ženskom, ali i muškom oku - bikere koji će dolaskom svojim metalnim ljubimcima na dva katača dati više nego glasnu i jasnu poruku - svaki život treba sačuvati.

Na kraju, podsjetimo, rak dojke izlječiv je u 99 posto slučajeva - ako se otkrije na vrijeme! Odvojite vrijeme na samopregled dojki, a ako ne znate kako to učiniti, dođite u subotu na Cvjetni gdje će vam članice Udruge P.I.N.K. Life pružiti ilustrativni letak i sve informacije koje trebate i želite znati!

I ne zaboravite - sačuvati zdrave dojke znači sačuvati život!

Linker
20. travanj 2024 10:15