OTVORENO PREDAVANJE PROGRAMA POMOĆI U UČENJU

Zašto je važno činiti greške dok učimo?

Četvrtak, 13.9.2018. u 18.30h Psihološki centar Blažević Centar Meleta Črnomerec 46, Zagreb

 

Predavačica: Matea Blažević, prof. psihologije, voditeljica programa
Predavač: Karlo Meštrić mag. sociologije

 

Predavanje je besplatno. Prijava je obavezna, zbog ograničenog broja mjesta, na e-mail adresu: [email protected]. Rok prijave je do srijede, 12.9.2018.


Kao i svaki početak, početak nove školske godine, prilika je za nova pozitivna iskustva. No, nerijetko početak nove školske godine ujedno je i početak starih, dobro poznatih obrazaca. To mogu biti problemi sa pisanjem zadaća, organiziranjem vremena, muke sa matematikom, beskonačnim brojem godina u povijesti, apstraktnošću kemije ili dubinama biologije, a hrvatsku gramatiku bolje da ne spominjemo.

Kako bi već u samome početku pružili svome djetetu najveću moguću podršku, roditelji često traže razne načine da pomognu svome djetetu, i sebi, u nošenju sa školskom svakodnevicom. Od vašeg djeteta danas se često traži da bude uspješno - u svemu.

Od stare poslovice na greškama se uči, odavno smo odustali - zadaće moraju biti 100% točne, testovi koji su bez greške nagrađujemo, a usmena odgovaranja moraju biti bez zastajkivanja i točna reprodukcija onoga što piše u knjizi. Prostor za greške prečesto je malen ili ga nema. Čak i kada "dozvolimo" djeci (i sebi) da pogriješimo, očekujemo brzu rehabilitaciju dječjih sposobnosti i povjerenja u vlastiti uspjeh, očekujemo racionalnost.

 

Zašto se grešaka ne treba sramiti, koja je njihova funkcija i kako greške mogu biti korisne u procesu učenja, govoriti ćemo u sklopu uvodnog predavanja programa Pomoć u učenju.
Program Pomoć u učenju namijenjen je svoj školskoj djeci u obliku kontinuiranog rada i podrške unutar vašeg doma kao pomoć u savladavanju školskog gradiva i uklapanju u školski sustav.
Koristeći kontinuirani individualni pristup u radu, program se bavi specifičnim preprekama svakog djeteta ili adolescenta. Važno je za početak otkriti koji je djetetov prirodni način učenja i na osnovu toga ga postepeno voditi da nauči organizirati svoje vrijeme te tako uspije napraviti plan za učenje i ostale aktivnosti, a sve uz stalnu podršku odraslih.

Uvodno predavanje programa Pomoć u učenju namijenjeno je svim roditeljima čija su djeca već polaznici programa ili onima koji tek razmišljaju kako doskočiti novoj školskoj godini.

 

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Možda će vas zanimati i ovo