Iskoristite prigodu i prijavite se na ovo zanimljivo besplatno predavanje.
 Foto: Teddy Kelley/Unsplash
OTVORENO PREDAVANJE PROGRAMA POMOĆI U UČENJU

Zašto je važno činiti greške dok učimo?

Četvrtak, 13.9.2018. u 18.30h Psihološki centar Blažević Centar Meleta Črnomerec 46, Zagreb

Predavačica: Matea Blažević, prof. psihologije, voditeljica programa
Predavač: Karlo Meštrić mag. sociologije

Predavanje je besplatno. Prijava je obavezna, zbog ograničenog broja mjesta, na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Rok prijave je do srijede, 12.9.2018.


Kao i svaki početak, početak nove školske godine, prilika je za nova pozitivna iskustva. No, nerijetko početak nove školske godine ujedno je i početak starih, dobro poznatih obrazaca. To mogu biti problemi sa pisanjem zadaća, organiziranjem vremena, muke sa matematikom, beskonačnim brojem godina u povijesti, apstraktnošću kemije ili dubinama biologije, a hrvatsku gramatiku bolje da ne spominjemo.

Kako bi već u samome početku pružili svome djetetu najveću moguću podršku, roditelji često traže razne načine da pomognu svome djetetu, i sebi, u nošenju sa školskom svakodnevicom. Od vašeg djeteta danas se često traži da bude uspješno - u svemu.

Od stare poslovice na greškama se uči, odavno smo odustali - zadaće moraju biti 100% točne, testovi koji su bez greške nagrađujemo, a usmena odgovaranja moraju biti bez zastajkivanja i točna reprodukcija onoga što piše u knjizi. Prostor za greške prečesto je malen ili ga nema. Čak i kada "dozvolimo" djeci (i sebi) da pogriješimo, očekujemo brzu rehabilitaciju dječjih sposobnosti i povjerenja u vlastiti uspjeh, očekujemo racionalnost.

Zašto se grešaka ne treba sramiti, koja je njihova funkcija i kako greške mogu biti korisne u procesu učenja, govoriti ćemo u sklopu uvodnog predavanja programa Pomoć u učenju.
Program Pomoć u učenju namijenjen je svoj školskoj djeci u obliku kontinuiranog rada i podrške unutar vašeg doma kao pomoć u savladavanju školskog gradiva i uklapanju u školski sustav.
Koristeći kontinuirani individualni pristup u radu, program se bavi specifičnim preprekama svakog djeteta ili adolescenta. Važno je za početak otkriti koji je djetetov prirodni način učenja i na osnovu toga ga postepeno voditi da nauči organizirati svoje vrijeme te tako uspije napraviti plan za učenje i ostale aktivnosti, a sve uz stalnu podršku odraslih.

Uvodno predavanje programa Pomoć u učenju namijenjeno je svim roditeljima čija su djeca već polaznici programa ili onima koji tek razmišljaju kako doskočiti novoj školskoj godini.

Linker
17. travanj 2024 02:28