sjajna ideja

Za sve koji žive u kaosu: pet super poklona za bolju organiziranost

Ovim poklonima možete pomoći svojim prijateljima i članovima obitelji da na jednostavan i praktičan način postignu i lakše održavaju bolju organiziranost.

 

Darivanje je neizostavan dio božićnih blagdana, ali često se svede na zadovoljavanje forme, a primatelju ostaju neželjeni darovi koji nikad neće biti u upotrebi. Da to ne bi bilo tako, evo pet ideja poklona kojima možete pomoći svojim prijateljima i članovima obitelji da na jednostavan i praktičan način postignu i lakše održavaju bolju organiziranost.


KLASIČNI PLANER

Tražite poklon za nekoga tko slabo upravlja svojim vremenom i vječito “planira” na papirićima koje onda gubi? Odaberite jedan od klasičnih (papirnatih) planera manjeg formata. Ovisno o karakteru i ukusu osobe koju darujete, razmislite i o takvom koji sadrži dodatne poticaje poput motivacijskih citata, predložaka ili naljepnica.


ORGANIZATOR ZA TORBU

Ovaj praktični umetak sličan je futroli, pernici ili etuiju i ovisno o veličini sadrži različite pretince i džepove za pametno pohranjivanje. Od uređaja poput tableta ili mobitela, preko naočala i novčanika pa do sitnica poput kapi za oči, ključeva ili bombona, svaka stvar ima svoje mjesto.

U slučaju promjene torbe ili iznenadnog pakiranja za put, sve stvari lako se u organizatoru prebace iz jedne torbe u drugu. Manje organiziranim osobama ovakav poklon često je pravo otkriće i konačan kraj gubljenja stvari, traženja i kašnjenja.


ORGANIZATOR ZA LIJEKOVE

Za kronične bolesnike koji svakodnevno uzimaju svoju terapiju, a naročito za starije članove obitelji, ovo je vrlo koristan poklon. Radi se o zgodno oblikovanoj plastičnoj kutijici sa sedam odvojenih pretinaca, za sedam dana u tjednu. U prodaji su u ljekarnama i većini drogerija, nisu skupi i stanu i u najmanju torbu.


PAMETNI PRIVJESAK ZA KLJUČEVE (LOKATOR)

Ovo je idealan poklon za svakoga tko svakodnevno traži ključeve od stana ili automobila. Pametni privjesak je malena naprava koja se aplikacijom povezuje s pametnim telefonom, a pričvršćena je za ključeve. U slučaju kad osoba zametne ključeve, pomoću pametnog telefona aktivira lokator i zvučni signal otkriva gdje se ključevi nalaze.


STOLNI ORGANIZATOR (STALAK)

Ovdje imate mnoštvo opcija, a sve s istom svrhom - da osobi učine sitnice na radnoj plohi preglednije i lakše dostupne. Radi li se o mladoj djevojci to može biti organizator za kozmetiku. Za poslovnog muškarca možda stolni stalak s punjačem za mobitel. Za baku kuhinjski stalak za kuhače ili začine, a za prijateljicu koja se bavi ručnim radom prikladni stalak za  pribor koji koristi.

Uvijek nastojte birati dar tako da ga osoba kojoj je namijenjen prepozna kao korisnog za sebe. Tako ćete ne samo pokazati da ste birali sa srcem nego i izbjeći trošenje novca na nešto što nikada neće biti korišteno.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo