Leona Paraminski:

'Vjerujem da svatko ima svojih pet minuta, a mojih tek dolazi'

Zagrebačka glumica se prije dvije godine sa suprugom Tinom preselila u sunčanu Santa Barbaru, a na ljeto je čeka snimanje nezavisnog filma gdje igra glavnu ulogu. U intervjuu nam je otkrila koliko joj se život promijenio otkako je otišla, što je najviše rastužuje i priželjkuje li dijete.

 

Doputovali smo u Ameriku sa samo četiri kofera, ostavili sve iza sebe i počeli ispočetka. Još uvijek nam nije žao, rekla nam je nekoć buntovna i previše luckasta, kako se često opisuje, a danas puno smirenija i vječno nasmiješena glumica. Leona Paraminski (37) je prije dvije godine sa suprugom Tinom Komljenovićem sigurnost zagrebačkog doma zamijenila sunčanom Santa Barbarom. Život joj se, kaže, potpuno promijenio, no opet su neke stvari ostale potpuno iste.

 

Amerika mi je bila suđena

- Što se samog života tiče, živim zdravije i kvalitetnije nego u Zagrebu, živim uz more i više odmaram. Nikad nisam toliko uspjela paziti na prehranu kao ovdje. Naime, u Zagrebu smo jeli po restoranima i roditeljskim ručkovima i moram priznati da mi to jako nedostaje, ali ovdje sam prisiljena paziti više na prehranu, jer je tržište prezasićeno brzom hranom. Tako da kupujem namirnice s farme i kuham sama - govori nam glumica. Dodaje da je naša hrana jednostavno neusporediva s američkom.

 - Mi smo gurmani i volimo kuhati. Ovdje se najviše jede meksička, kineska, sendviči, salate i hamburgeri. Volim isprobavati nove kuhinje iako se uvijek vraćam na stvari koje sam voljela jesti i doma u Hrvatskoj. Radim sarmu, pečenja, ribu, variva.. Ma sve, ne znam što ne radim :). Samo neke stvari ne mogu napraviti bas kao doma - smije se.

Donijeti odluku o odlasku iz poznate sredine joj, kaže, nije bilo teško. Oduvijek je vjerovala da joj je Amerika suđena, a ondje joj se ostvario i veliki san - život uz more.

- Tin je na postdoktoratu ovdje, sad je dobio poziciju znanstvenika na sveučilištu, ja sam blizu Los Angelesa zbog audicija i sastanka. I što je super, nisam u toj nabrijanoj vibri grada. Ovdje imamo svoj mir, a tamo idem poslovno i to nam izuzetno odgovara - kaže Leona.

Snimila: Biljana Gaurina/Hanza Media

Što sam naučila o sebi otkako sam otišla?

  • Prilagodljivosti i strpljivosti je nešto što ću cijeli život učiti i raditi na tome.
  • Naći mir u sebi.
  • Nositi se sa svojim velikim očekivanjima. Brza sam, instinktivna i emotivna. Tu mi joga i meditacija puno pomažu.
  • Naučila sam pustiti stvari… Uspjeh se ne događa preko noći, možda se samo tako naizgled čini, ali zapravo iza toga stoji mukotrpan rad. Strahove sam pretočila u izazove. Imala sam taj presing da ću preko noći izgraditi karijeru i onda shvatiš da to ipak tako ne ide. Nitko te ovdje ne čeka raširenih ruku. Konkurencija je ogromna.
  • Naučila sam biti uporna, ali pritom opuštena u svojim nastojanjima i htijenju.
  • Uživati u svakom danu. Lijepo je, jer ovdje ipak imam šansu ostvariti neke svoje snove.
  • Male stvari čine život a onda se velike dese. I otkrila sam i još neke talente - pisanje i kuhanje.

 

Stvari koje su joj po dolasku bile čudne

  • Birokracija je jednako loša, ako ne i gora nego kod nas, samo što su ovdje svi uslužni i nasmiješeni.
  • Odlazak doktoru je noćna mora u svakom smislu. Ne želite biti bolesni u Americi. 


Privatni album


U Santa Barbaru se Leona odmah zaljubila, a to joj nije bilo teško s obzirom na to da je krase kilometri i kilometri pješčanih plaža, sunce i klima za poželjeti, a tu su nekoć Eden i Cruz prolazili životne drame u sapunici "Santa Barbara"

- U Santa Barbari je predivan život, balans koji nam je trebao. Nije preužurbano, niti predosadno. Vjerojatno ovisi u kojoj ste fazi u svom životu. Dovoljno se namirim užurbanosti kada idem u LA. Ionako sam tip koji bi radije živio u blizini prirode nego grada. A i stalno smo na nekim putovanjima, kraćim za sada. San Francisco je naša omiljena destinacija. To je nekako grad po mjeri čovjeka. A čekaju nas i malo dulja putovanja ove godine, Kuba i Portoriko - kaže Leona.

Iza sebe ima brojne kazališne uloge, serije poput "Budva na pjeni od mora" i "Tajne" i dvadesetak filmova, a dobitnica je i Zlatne Arene 2002. godine za glavnu žensku ulogu u filmu Davora Žmegača “Prezimiti u Riju”. Na ljeto je očekuje snimanje nezavisnog/indie filma gdje igra glavnu ulogu.

- To je sve što vam za sada mogu reći. Imam srećom razne audicije za igrane europske filmove, pa ih snimim i šaljem (self tapes). Tako da sam osim na engleskom, radila audicije na francuskom, njemačkom, talijanskom i ruskom  jeziku. To je puno učenja, smijeha i muke - rekla je.

Dodaje da je bilo i puno odbijanja iz raznoraznih razloga, što je užasno rastužuje.

- Ne trebam pod svaku cijenu napraviti karijeru u Americi. Manje sam spremna na kompromise, što se kvalitete tiče, a onda opet počinjem iz početka, pa je potrebno vrijeme. Vjerujem da svatko ima svojih pet minuta, a mojih tek dolazi - kaže.

Privatni album


Razmišlja o djetetu

Supruga Tina upoznala je na tečaju meditacije kod njegovih roditelja, a na prvu ju je osvojio osmijehom.

- Iznova me oduševljava Inteligencijom, šarmom, toplinom, duhovit je za poludjet, a i vrlo odan, predan i vrijedan muškarac. I zgodan mi je - kaže Leona.

Par se vjenčao u svibnju 2012. na egzotičnim Karibima, a zavjete su izmijenili sami, bez kumova i pratnje.

Snimila: Maja Brekalo

Privatni album


- Mi smo oduvijek bliski i najbolji prijatelji. Ova promjena nas je samo natjerala da izađemo iz svoje komforne zone i pritom otvorila nove horizonte u svakom pogledu. Život nam je još samo zanimljiviji i dinamičniji - kaže simpatična glumica koja se sljedećih 10 godina vidi u Americi. Vjeruje da će se kasnije skrasiti negdje u Europi.

- U Hrvatskoj bih pak kupila kuću negdje na otoku i tamo provela starost - zaključuje. A hoće li joj ova godina osim poslovnih izazova donijeti i bebu, slatko se smije.

- Nemam pojma, nadam se. Kad dođe pravo vrijeme doci će i beba. Možda sam malo odgađala trudnoću zbog dolaska u Ameriku, ali sad se sve polako slaže - rekla nam je.

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo