Ljepota i zdrav život

Vita: novi sadržaji, novi izgled - potražite na kioscima od 21. veljače

Doznajte što je genokozmetika, pronađite najbolje seksi i sportsko rublje, krenite u akciju “Fit do ljeta”!

Koža u dvadesetima, tridesetima, četrdesetima ili pedesetima nije ista, kreme koje odgovaraju koži dvadesetih godina nisu i ne mogu biti jednake kao kreme za kožu u pedesetima. Čak i kreme koje koriste žene iste dobi, ma koliko bile skupe, ne moraju svima odgovarati.

Zašto bi svaka krema trebala biti drukčijeg sastava? Sve o tome doznajte u novoj, redizajniranoj Viti, koja izlazi u četvrtak 21. veljače.

Nova znanstvena istraživanja pokazala su da je 60 posto najvažnijih čimbenika koji utječu na starenje kože određeno našim genima, našim jedinstvenim DNK-om.

Jeste li čuli za genokozmetiku?

Tako je nastala personalizirana kozmetika u obliku krema, a to područje, kojim se zasad bavi malo tko u svijetu, zove se genokozmetika.

Naime, znanstvena istraživanja pokazuju da je 60 posto najvažnijih čimbenika koji utječu na starenje kože određeno našim genima. Oko 1500 gena sudjeluje u procesu starenja kože i oni su odgovorni za održavanje vlage, teksture, elastičnosti, antioksidacijskog kapaciteta, osjetljivosti kože na vanjske čimbenike. Manji postotak čimbenika, 40 posto, povezan je s našim načinom života, prehranom, okolišem. Zato je novo doba kozmetike genokozmetika, njega prema vašem genetskom tipu.

U novoj Viti donosimo i izbor najboljeg seksi i sportskog rublja, savjetujemo kako se boriti s kritičnim zonama na licu, krećemo u akciju vježbanja “Fit do ljeta”, kuhamo s azijskim začinima, otkrivamo sve tajne guarane.

Otkriveno je da u usporedbi s kavom, guarana ima veći stimulirajući učinak, sadrži kofein, koji djeluje na centralni živčani sustav, a stimulira i srce i mišiće. Male doze guarane mogu poboljšati raspoloženje i pamćenje, a pomažu i gubitku težine.

Nemojte propustiti, u četvrtak 21. veljače, paket Vita + Jutarnji list za samo 14 kuna!

Linker
19. travanj 2024 00:14