Organizirani ormar uključuje eliminaciju onoga što u ormar ne spada, a onda smještanje ostatka stvari na pametna mjesta.
 Getty Images
I sami smo se uvjerili

Uz ova tri genijalna proizvoda više nikad nećete imati nered u ormarima

Zlatna pravila organizacije prostora, ako vam još nisu poznata su funkcionalnost i laka dostupnost.

Uvođenje reda u vlastiti ormar mnogima zadaje glavobolje, a razlozi poput premalog prostora ili nedostatka vremena najčešći su za odgađanje ove vrste organizacije. Tri praktična organizacijska proizvoda mogla bi vam pomoći da konačno organizirate svoj ormar.

Zlatna pravila organizacije prostora, ako vam još nisu poznata su funkcionalnost i laka dostupnost. Jednostavnije rečeno, organiziran je onaj prostor koji nesmetano služi svojoj namjeni (funkciji) i u kojem su sve potrebne stvari lako dostupne. Iako dio nekog većeg prostora, ormar je također prostor za sebe i navedena pravila jednako vrijede. Organizirani ormar dakle, uključuje eliminaciju onoga što u ormar ne spada, a onda smještanje ostatka stvari na pametna mjesta.


TRI PROIZVODA ZA LAKŠU ORGANIZACIJU ORMARA


1. PAMETNE VJEŠALICE

Viseći dio garderobe lako oduzme previše dragocjenog prostora u ormaru. Drvene vješalice ostavljaju možda elegantniji dojam, ali su prikladne samo za ormare u kojima ima relativno malo takve odjeće.

Tanke ili čak plosnate plastične vješalice upravo štede prostor, a upotrebom jednake boje daju uredniji i ljepši izgled unutrašnjosti ormara. Odaberete li one presvučene plišem, spriječit ćete padanje onih komada odjeće koji su od klizavih tkanina, kao na primjer bluze. Želite li pak pametno pohraniti remenje, odaberite više vješalica u jednoj ili vješalicu s kukama upravo za remenje i pohranite ove sitnice uz manje zauzimanje prostora, a uz veću preglednost.


2. VISEĆI SKLOPIVI ORGANIZATORI

Danas već svuda u prodaji, ovi lagani i sklopivi spremnici zapravo su velika pomoć u postizanju bolje preglednosti i dostupnosti u skučenim ormarima. Pričvršćujete ih na prečku visećeg dijela ormara, uglavnom pomoću tzv. čičak trake, a ovisno o tipu kojeg odaberete na raspolaganju vam je manji ili veći broj pregrada kojima pristupate po visini, s prednje strane i bez poklopaca (otvorenog su tipa i simuliraju klasične police).

Ovakvi su organizatori idealni za manje odjevne komade poput šalova, kapa ili rukavica, ali oni širi mogu jednako praktično poslužiti i za pulovere, hlače pa čak obuću ili torbe. Dodatna prednost im je ta što se lako premještaju pa ih je na primjer u slučaju potrebe za korištenjem na putovanjima lako sklopiti i spakirati u putnu torbu ili kofer.


3. PREGRADE ZA LADICE

Bilo da se radi o donjem vešu, remenju ili čarapama, pregrade za ladice vrlo su praktične i dobrodošle u organizaciji. Jednom sortiranu količinu lako je ponovno ispremiješati i vratiti u neuredno i nedostupno stanje, ako ne postoje pregrade za male komade i pribor.

Pregrada za ladice danas ima različitih modela, a najpraktičniji su oni modeli koje možete izvlačenjem i uvlačenjem prilagođavati različitim dimenzijama ladica. Tako možete u potpunosti personalizirati svoj sistem odlaganja i postići ono najvažnije u organizaciji prostora - lako uzimanje, ali i vraćanje stvari na njihova mjesta.



Više o ovoj i mnogim drugim temama čitajte OVDJE.

Linker
25. travanj 2024 15:53