Malena Marla ima tri mjeseca i čeka ljude kojima će dati svoju ljubav
 Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba
Sklonište u Dumovcu

Udomljavanju pasa sklonije žene nego muškarci

Trenutno u Dumovcu 120 pasa čeka svoje ljude

U Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu dolaze udomitelji pasa oba spola, no djelatnici skloništa kažu kako su udomljavanju kućnih ljubimaca sklonije žene. Upravo one u obitelji pokreću inicijativu za udomljavanje psa, a donose i konačnu odluku o izboru „njuškice” koju primaju u svoj dom.

Udomljeno više ženki

Prošle je godine iz Dumovca udomljeno 430 ženki i 414 mužjaka, po čemu se može zaključiti da se ženke lakše udomljavaju. Trenutno se u Skloništu brinu o 70 muških i 50 ženskih pasa, od kojih neki dolaze u izuzetno teškom stanju.

Takav je primjer Skinny, dvogodišnja kujica pronađena u Retkovcu prije oko mjesec dana, izgladnjela i prljava. Kroz kožu su joj se vidjela sva rebra, a orma joj je urasla u kožu u inficiranoj rani. Sada se Skinny oporavlja u stacionaru Skloništa. Rane će joj brzo zacijeliti, no trauma koju su joj nanijeli ljudi, nešto teže. Potpunu oporavku najviše mogu pridonijeti ljudi u koje će zadobiti puno povjerenje.

Sretnija budućnost

Nedavno je u Sklonište došla i Marla iz Ivanje Reke. Ima tri mjeseca i još je jedina iz legla od šest štenaca koja čeka novi dom i svoje ljude. Na putu k sreći stajala joj je fucomelia, rijetka malformacija noge.

Marla je operirana i sada se lijepo oporavlja. Umiljata je i vesela i u Skloništu se nadaju da će se za nju uskoro pojaviti odgovarajuće ljudsko društvo.

- U Sklonište su nam počela stizati prva ovogodišnja legla štenaca, pa bi za nekoliko mjeseci, baš kao i prošle godine u isto vrijeme, ono moglo biti puno. Zato građane pozivamo da nas posjete i povedu jednog od pasa u sretniju budućnost. Poseban poziv pritom upućujem Zagrepčankama koje imaju ključnu ulogu u udomljavanju pasa, još od otvaranja Skloništa prije 19 godina. Želimo im uputiti našu zahvalu kako za suosjećanje koje imaju za napuštene životinje, tako i za djela koja su se na to nadovezala - rekao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u sklopu koje djeluje Sklonište u Dumovcu.

Građani mogu posjetiti Sklonište subotom i nedjeljom između 9 i 14 sati.

Linker
20. travanj 2024 14:53