Brojna znanstvena istraživanja dokazala su da dojenje pozitivno utječe na zdravlje djeteta i majke.
Zdravije ne može

U životu dojenčadi, majčino mlijeko nema alternative

Majke su ponekad odvojene od svoje djece i ne mogu dojiti - bilo zbog toga jer je dijete preuranjeno rođeno i treba posebnu njegu, bilo zbog toga jer same majke imaju posebne potrebe ili zbog toga što se moraju vratiti natrag na posao. Bez obzira na to o kojem je razlogu riječ, nema razloga da se dijete ne hrani majčinim mlijekom.

Majčino mlijeko najbolja je hrana za svako dojenče. Studije u SAD-u su pokazale da je majčino mlijeko najpotrebnije u prvih 14 dana života kako bi se smanjila mogućnost pojave teških bolesti i komplikacija. Majčino mlijeko u potpunosti je prilagođeno djetetovim potrebama, jer sadržava više od 200 sastojaka, među kojima su i brojne obrambene tvari koje štite dijete od upala i bolesti.

Sastav majčina mlijeka jedinstven je i neponovljiv te se ne može postići nikakvim tehničkim postupcima. Brojna znanstvena istraživanja dokazala su da dojenje pozitivno utječe na zdravlje djeteta i majke.

Bebi od njena rođenja pa sve do navršenih šest mjeseci života nije potrebna nikakva druga hrana niti piće osim majčina mlijeka. Mlijeko se u dojkama stvara prema sistemu ponude i potražnje što znači da dojke stvaraju onoliko mlijeka koliko beba traži. To znači da se mlijeko najbrže stvara kad beba "isprazni" majčine dojke. Čestim pražnjenjem dojke osigurava se stvaranje dovoljne količine novog mlijeka.

Izdajanje je drugo najbolje rješenje nakon dojenja

Majke su ponekad odvojene od svoje djece i ne mogu dojiti - bilo zbog toga jer je dijete preuranjeno rođeno i treba posebnu njegu, bilo zbog toga jer same majke imaju posebne potrebe ili zbog toga što se moraju vratiti natrag na posao.

Bez obzira na to o kojem je razlogu riječ, nema razloga da se dijete ne hrani majčinim mlijekom. Postoji nekoliko mogućnosti - od ručnih pumpica za izdajanje do složenijih jednostrukih ili dvostrukih električnih pumpica.

Za razliku od standardnog mlijeka, kave ili voćnih sokova (koji su neporomjenjive tekućine), majčino mlijeko kontinuirano evoluira i prilagođava se mijenjajućim potrebama djeteta u razvoju. Zbog toga je majčino mlijeko jedina prirodna i cjelovita hrana za dojenčad.

Ukoliko dojenče zbog nekog razloga ne može sisati, izdojeno mlijeko je najbolja dostupna alternativa, a redovito izdajanje će potaknuti i osigurati kontinuiranu opskrbu mlijekom. To je posebno važno za majke prerano rođene djece koja mogu zahtijevati dodatnu skrb i hranu.

Izdajanje jedne ili istovremeno obiju dojki

Majke koje koriste jednostruke pumpice proizvode malo veću količinu mlijeka u prvih 25 dana, ali nakon toga se količina mlijeka brzo smanjuje. Majke koje koriste dvostruke pumpice za istovremeno izdajanje obiju dojki imaju konstantan rast količine mlijeka do 42 dana nakon poroda, a kasnije i sporije smanjenje količine mlijeka. Studije pokazuju da korištenje dvostrukih pumpica ne povećava samo količinu mlijeka već i značajno produžuje period u kojem majka može proizvesti dovoljne količine mlijeka za dojenče.

Prodaja, ali i najam Medela pumpica za izdajanje

Medela je vodeći svjetski proizvođač pumpica za izdajanje i dodataka za dojenje. Superiorna švicarska kvaliteta i tehnološki najnapredniji proizvodi krase tvrtku koja jedina u svijetu svoje proizvode razvija na temelju istraživanja vodećih svjetskih stručnjaka za dojenje.

Studije pokazuju da korištenje dvostrukih pumpica ne povećava samo količinu mlijeka...

Rezultat toga je i činjenica da su Medela proizvodi prvi izbor liječnika i medicinskih ustanova diljem svijeta. Medela proizvode u Hrvatskoj nudi tvrtka Bauerfeind koja je jedan od vodećih proizvođača i distributera medicinske opreme i pomagala u Republici Hrvatskoj.

Bauerfeind u svojoj ponudi osim klasične kupnje Medela proizvoda jedini nudi i mogućnost iznajmljivanja profesionalnih električnih pumpica za izdajanje. Na taj način se štedi novac jer je pumpica potrebna samo jedan određeni period te nema vremenskog ograničenja za najam pumpice budući da se u prosjeku koristi od dva do četiri mjeseca.

Više informacija o nabavci Medela proizvodima možete pronaći na internetskim stranicama Bauerfeinda.

Linker
25. travanj 2024 09:45