Sve zainteresirane mogu dostaviti svoje priče o iskustvima te opis ili fotografiju predmeta koji će biti izloženi u Muzeju prekinutih veza.
 Getty Images/iStockphoto
#spasime

U Muzeju prekinutih veza uskoro izložba na kojoj će se predstaviti priče žena žrtava obiteljskog nasilja

Cilj je da žrtve nasilja ispričaju svoju priču, opišu trenutak u kojem su donijele odluku da je nasilja dosta i da ga više nećete trpjeti.

Zaklada Solidarna i fond #spasime u suradnji s Muzejom prekinutih veza početkom studenoga organizira izložbu o 'prekinutom nasilju' na kojoj će predstaviti priče žena žrtava obiteljskog nasilja, a organizatori pozivaju zainteresirane da se pod imenom ili anonimno uključe u projekt.


Žene koje su uspjele izaći iz kruga nasilja

Važno nam je ohrabriti druge osobe koje pate i pokazati im da se može otići kad se odluka donese, ma kako to bilo teško, zastrašujuće i naizgled nemoguće, uza sva pitanja - gdje živjeti, kako zarađivati za život, kako vratiti osjećaj sigurnosti, kako se nositi sa svim osudama okoline, kako stići sve obaveze, poručila je Sanja Sarnavka u ime Fonda#SPASIME.

Sve zainteresirane mogu dostaviti svoje priče o iskustvima te opis ili fotografiju predmeta koji će biti izloženi u Muzeju prekinutih veza. Na izložbi će biti predstavljeno dvadesetak priča s popratnim predmetima. Iskustvima osoba koje su uspjele izaći iz kruga nasilja i nastaviti život kao snažne i samosvjesne osobe, koje više neće dozvoliti da ih netko zlostavlja, žele se osnažiti i druge žrtve da učine isto, poručuju organizatori.

Cilj je da žrtve nasilja ispričaju svoju priču, opišu trenutak u kojem su donijele odluku da je nasilja dosta i da ga više nećete trpjeti, a uz priču mogu priložiti i neki predmet koji ih na taj presudni trenutak podsjeća.

Istaknula je i kako za to trebaju pomoć osoba koje su preživjele nasilje i uspjele nastaviti s vlastitim životom bez tereta svakodnevnog nasilja.

Priče i opis ili fotografiju predmeta koji će biti izloženi mogu poslati na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naznakom: "Zalupi vrata i ne osvrći se" ili putem Facebooka u inbox Zaklade SOLIDARNA ili poštom na Zaklada SOLIDARNA, Trg kralja P. Krešimira IV 2.



IZVOR: HINA

Linker
19. travanj 2024 13:01