Uz ova pomagala vi ste na dobitku jer imate više vremena za kvalitetno provedeno vrijeme sa svojim djetetom.
 Foto: Istock
Sretne mame

Top 5 gadgeta koji će vam olakšati majčinstvo

Vjerujem da će se većina mama složiti sa mnom da tehnologija danas zaista puno znači, a ja ne mogu ne reći da si uz tempo života i pregršt obaveza koje imamo zaista trebamo olakšati.

Nedavno sam se u razgovoru s jednom prijateljicom uhvatila u raspravu koliko je, u doba dok su naše bake imale malu djecu, bilo teže.

Je, ljudi su živjeli u zajednicama, međusobno si pomagali, stariji ukućani su podučavali i savjetovali mlađe, a danas nam je tehnologija toliko olakšala da se zapravo pitam kako bismo funkcionirali da se na neko vrijeme to sve - jednostavno ugasi.

Da budem iskrena, prijateljica i ja smo nabrojale svaka desetak gadgeta, ali nekako smo suzile na top 5 oko kojih smo se preklopile.

Pa krenimo redom:

1. Baby cooker

Dobila sam ga u babinje i iako na prvu djeluje nepotrebno, zaista olakšava i krati vrijeme. U cooker ubacite sastojke, uključite i on se sam ugasi nakon 15-20 minuta, a na vama je da samo izmiksate kuhano (ako planirate raditi kašicu).

Beba je imala nezgodan slučaj s pelenom i hitno mora pod tuš, a vama se na vatri kuha ručak za bebu? Ili vapite za tušem dok beba spava, ali morate miješati ručak? Ovakve stvari su za mene prošlost.

Čak ponekad mirne glave uključim cooker, spustim se s bebom do dućana i kad se vratimo papica je gotova.

2. Inhalator i aspirator

Ne znam kako su prije liječili dječji kašalj, zaštopane nosiće i ostale tegobe koje donosi prehlada, no na prvi takav znak, palim inhalator i aspirator i kroz kratko vrijeme saniram prehladu i olakšam bebi disanje. Iako su ovo dva zasebna proizvoda, stavila sam ih zajedno jer ih najčešće koristim u kombinaciji.

3. Baby phone

Ne znam kako vi, ali nisam odmah u startu koristila baby phone. Uvela sam ga tek nakon par mjeseci i zlata vrijedi kod bebača. Puno puta mi se znalo dogoditi da 'čujem' bebin plač i jurim ispod tuša ili našamponirane kose u sobu umiriti bebu, a ona spava snom pravednika. Sad uključim baby phone, uzmem mobilni dio sa sobom i nema više fantomskih bebinih glasova.

4. Beskontaktni toplomjer

Svi znamo da temperatura raste kako dan odmiče, a mene osobno mrzi ionako loše raspoloženu bebu buditi usred noći da joj izmjerim temperaturu. Pa onda opet uspavljivati i nunati.

Ovako samo skeniram čelo, a ako temperatura nije visoka da trebam buditi bebu i dati joj lijek, i dalje imam uspavanog čovječuljka kojeg ne treba dodatno nunati, a ja mirne glave mogu opet leći.

5. Robot usisavač

Šećer na kraju! Vjerujte mi na riječ, ne znam kako sam živjela prije ovoga. Pogotovo u fazi kad beba krene puzati, a starije dijete samo mrvi okolo po stanu. Nema više svakodnevnih usisavanja (odnosno ima, ali ja nisam prisutna) i zbog toga sam se preporodila. Stavim bebu u kolica, starijem djetetu kažem da pozove lift, uključim Roombu i odemo u park. Kad se vratimo doma, na podu nema ostataka hrane ili mojih vlasi koje otpadaju zbog postpartum hormona.

Eto, ovo su ukratko proizvodi koji su meni uvelike olakšali svakodnevicu i majčinske dane. Vjerujem da će se većina mama složiti sa mnom da tehnologija danas zaista puno znači, a ja ne mogu ne reći da si uz tempo života i pregršt obaveza koje imamo zaista trebamo olakšati.

Pa eto, ako ne ne trebamo kuhati uz štednjak ili ako Roomba može usisavati bez nas, go for it! Vi ste samo na dobitku jer imate više vremena za kvalitetno provedeno vrijeme sa svojim djetetom.

Linker
14. travanj 2024 08:32