Da, i jutarnja kava može poslužiti za njegu
 Getty Images
Zašto ne?

STVARAMO NOVE NAVIKE Ne bacajte talog od kave i još dva mala trika za kućnu njegu lica

Sad je pravo vijeme da isprobamo kućnu njegu lica, sa sastojcima koje imamo u kuhinji


Proizvodi iz kućne radinosti ponekad mogu biti zaista učinkoviti. A ako je nekad bilo pravo vrijeme da to isprobamo, sad je. Evo tri mala savjeta za njegu sa sastojcima koje imate kod kuće (barem se nadamo da je tako).


1. Osvježavajuća maska za lice

Među sastojcima koji nam trebaju su med, jabuka, limun, maslinovo ulje... Pomiješajte jednu jušnu žlicu limunova soka i jednu jušnu žlicu meda. Miješajte dok se med ne rastopi. Navlažite lice, zatim nanesite pripremljenu smjesu i ostavite da djeluje 15 do 20 minuta. I med i limun su prirodni izbjeljivači pa će kožu trenutačno učiniti sjajnom i blistavom. Poslije isperite masku i umijte lice hladnom vodom.


2. Kava nije samo napitak

Talog koji vam ostane u jutarnjoj šalici kave nemojte baciti. Vlažna mljevena kava odlično je sredstvo za piling lica (ali i cijelog tijela). Mljevena zrna mehanički uklanjaju odumrle stanice kože s njezine površine, dok kofein u talogu tonificira i zateže kožu te zatvara pore, što za rezultat ima glatku, čistu, a time i sjajnu kožu. Imate li jako suhu kožu, u talog od kave dodajte do dvije jušne žlice hladno prešanog maslinovog ulja.


3. I riža je dobra za piling

Uzmite rižu i sameljite je u sitan prah. Umiješajte toliko mlijeka da dobijete pastu, zatim je nanesite na vlažnu kožu lica i trljajte 15 do 20 minuta. Kako budete trljali kožu, pasta će sama padati s lica pa nastavite trljati dok gotovo sve ne padne, a zatim se umijte hladnom vodom. Rižino brašno djelovat će kao blagi piling koji uklanja odumrle stanice kože te će poboljšati cirkulaciju, a rezultat će biti glatka, čista i sjajna koža u samo 20 minuta.



Sve o kampanji #OSTAJEMDOMA doznaj na jutarnji.hr/ostajemdoma

Linker
17. travanj 2024 04:03