Djevojčica je pobijedila rak dojke i inspiracija je brojnim ženama diljem svijeta.
 Foto: Privatni album
Predaja nije opcija

Stravična dijagnoza prekinula je njeno djetinjstvo i bezbrižnu igru

Chrissy je sa samo osam godina napipala kvržicu ispod desne bradavice, a ubrzo su njeni roditelji primili zastrašujuću dijagnozu - djevojčica ima rijetki oblik raka dojke.

Najstrašnija i najbolnija stvar koju sam ikada morala učiniti bilo je reći mojoj djevojčici da ima rak dojke. Ona se privila uz mene i zajecala: 'Mama, bojim se'. Čvrsto sam je zagrlila i rekla joj kako ćemo se boriti sa svim atomima snage, prisjetila se Amerikanka Annette Turner, majka 10-godišnje djevojčice Chrissy.

Malenoj je prije dvije godine dijagnosticiran sekretorni karcinom dojke, rijetki oblik raka. Djevojčica se podvrgnula mastektomiji, a na idućem pregledu ustanovljeno je da raka više nema. Svaka tri mjeseca ide na pregled, a nakon ulaska u pubertet ići će na rekonstrukciju dojke.

U listopadu, mjesecu borbe protiv raka dojke, Chrissy je progovorila o svojoj borbi i naglo prekinutom djetinjstvu.

Nadahnuće ljudima diljem svijeta

- Ovo iskustvo me naučilo da uvijek treba gledati naprijed i da odustajanje nije opcija. U mojoj borbi s rakom, naučila sam koliko je obitelj važna te kako trebamo cijeniti svaku sekundu koju provodimo s njima - rekla je Chrissy. Ova hrabra djevojčica nadahnula je brojne pacijente koji se također bore s ovom opakom bolešću, a još uvijek prima na stotine pisama podrške, kao i plišane životinje.

- Nevjerojatna je inspiracija brojnim ženama. Uči ih da prihvate život i da u njemu vide dobre stvari. Ne biste vjerovali koliko je samo snage u tom malenom tijelu - govori njena majka koja je pobijedila rak maternice. I njenom suprugu su 2008. dijagnosticirali ne-Hodgkinov limfom koji je sada u remisiji.

'Za mene predaja nikad nije bila opcija'. Foto: Privatni album

Najgore je iza nas

- Moja bolest se ne može usporediti sa saznanjem da ti dijete ima rak. Bili smo slomljeni. Bilo je svakakvih dana. Od onih kad ste puni pozitive, do onih kad samo plačeš i pitaš se: 'Zašto baš nama'? - prisjeća se tata Troy.

Da ima rak, Chrissy je saznala kad je, ispod desne bradavice, napipala bolnu kvržicu. Odmah je rekla roditeljima, koji su je istog trena odveli kod liječnika.

- Nakon početkom šoka, Chrissy je pokazala nevjerojatno pozitivan stav. Zaokupila si je misli igranjem i druženjem s prijateljima, ali navečer se znala slomiti i plakati. No, onda bi obrisala suze i rekla: 'Mama, bez brige. Znam da ću biti dobro.' Ona je moja inspiracija, a sve ovo nas je, ako obitelj, još više zbližilo. Nadamo se da je najgore iza nas, a osmijeh moje djevojčice govori mi da je to zaista tako - zaključila je ponosna majka Annette.

Linker
19. travanj 2024 14:14