Otvoreno predavanje

Što se zapravo događa u vezama, jesu li osobe na početku priče doista toliko drugačije od ovih na kraju?

Ne propustite besplatno predavanje: partnerski odnosi - ljubavne stranputice

 

Ljubavni odnosi, kratkotrajna ili dugotrajna partnerstva nam se katkad čine kao pravi misterij. Na početku smo očarani i zaljubljeni, zaneseni idiličnom romansom koja nas obara s nogu. Imamo osjećaj da smo napokon našli “onog pravog/onu pravu” - osobu koja nas potpuno razumije, daje nam osjećaj uzbuđenja i doista nas prihvaća, dijeli naše interese i zanose, te se osjećamo stopljeno i sigurno s njom.

Nakon nekog vremena (mjeseci ili godina) primjećujemo da nije baš tako idealna - cendra, neodlučna je ili pak tvrdoglava, agresivna, uvijek u pravu ili pak bezobzirna, sebična te štošta još. Obično bi sve navedeno nekako propustili no iz svojih evidentnih mana ista osoba nas počinje omalovažavati, maltretirati, zahtijevati, kritizirati, udaljavati se, biti hladna… postaje nam nekako daleka, nedokučiva, naporna možda čak ljigava i odbojna, dok se na kraju ne pretvori u 'onog sebičnog, samoorijentiranost gada/gaduru” ili “onu zahtjevnu, napornu kuju/kretena'.Stadiji ljubavnog odnosa

I vratimo se na početak. Što se zapravo događa u ljubavnim odnosima? Jesu li osobe na početku priče doista toliko drugačije od ovih na kraju?

Već na početku zaljubljenosti većina nas predaje osobnu moć drugoj osobi, učinimo ih gospodarem naše dobrobiti i stavljamo drugome veliko breme odgovornosti “naše sreće i zadovoljstva”.

Kada krenu svađe i ozljeđivanja u vezi, romansa je davno zaboravljena stvar te smo svi u stanju pretvoriti se u zatvorene, trpeće, ignorantne ili pak agresivne zvijeri koje kao da se bore za goli život i samo čekaju da budu napadnute. I u našem svjesnom ili nesvjesnom poimanju i borimo se za goli život - borimo se za ljubav, prihvaćanje, podršku i vlastitu autonomiju. No što ako neprijatelj nije naš partner/ica, što ako bi s drugom osobom isplivali isti ili slični problemi?

Na ovom predavanju bavit ćemo se stadijima razvoja ljubavnog odnosa i kako se stvaraju destruktivni obrasci komunikacije u vezi.

Na predavanju fokus će biti na sljedećim temama:

*stadiji razvoja ljubavnog odnosa: kako izabiremo partnere, u koju dinamiku ulazimo tijekom odnosa i kakve to veze ima s našom obiteljskom prošlosti


Predavanje je besplatno

PRIJAVE:

Za predavanje je obavezna prijava putem e-maila.
Prijave na: [email protected] ili na mob 098 992 90 32 (Mihaela Richter).

O voditeljici i Centru Meleta čitajte OVDJE.


Dan nakon predavanja, u subotu 29.2., priključite se radionici!

RADIONICA: Partnerski odnosi - ljubavne stranputice

Subota, 29.2.2020.

10.00-14.00 sati

Centar Meleta, Črnomerec 46, Zagreb

Na radionici će biti fokus na sljedećim temama:

  • mehanizmi vlastite obrane te duboka uvjerenja koja se podižu u odnosu kod svakog partera – s kojim predrasudama i nepovjerenjem svatko ulazi u kontakt- bliskost vs. autonomija
  • kako konstruktivno možemo komunicirati pozitivno i negativno u odnosu
  • kako možemo razviti razumijevanje i suosjećanje u odnosu
  • kako možemo oživjeti romansu kroz sigurnost i avanturu
  • gradnja zajedničke vizije veze.
     

Više informacija potražite OVDJE.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo