Sretan prozorčić

Stalno ste nezadovoljni? Zapitajte se koje talente ste potpuno zanemarili...

Možete li uopće zamisliti koliko prekrasnih talenata čuči u potpunoj anonimnosti, skriveno čak i od najbližih?

 

Mislim da sam vam već rekla da baš i ne volim gledati televiziju (jer na većini kanala koje navečer otvorim, ugledam samo slike nasilja i čujem sve vrste urlanja), ali ima sadržaja koje mi je baš gušt pogledati. Osim kuharskih emisija koje voli moj suprug i koje su zaista odmor za dušu, još jedan od meni dragih TV trenutaka je i Supertalent kojeg naša obitelj obavezno pogleda nedjeljom navečer.

Tako je lijepo vidjeti sve te ljude koji su se odvažili svijetu pokazati ono u čemu su dobri, dopustiti si da budu na tom ranjivom mjestu gdje ih gleda žiri, publika, cijela nacija... i gdje će svi imati svoje mišljenje - pohvalu ili kritiku o njihovom nastupu. Velika je to hrabrost!

 

Skriveni talenti

Povjerovati u to da vrijediš, da zaslužuješ pokazati svijetu to što voliš raditi, da si dovoljno dobar da se prijaviš, da sam sebi kažeš da imaš pravo na taj svoj trenutak na pozornici...

Neki od njih su zaista fantastični, izvanserijski i zvjezdani talenti, neki su odlični, a neki talenti ipak ne spadaju u kategoriju "super". No svi, baš svi oni, zaslužuju naše divljenje na hrabrosti što su se odvažili napraviti taj korak, dati samima sebi priliku, dati si novo, zanimljivo i izazovno iskustvo!

Možda se tome toliko divim i zato sto se na svojim radionicama i u radu s klijentima vrlo često susrećem s upravo suprotnim - strahom od pokazivanja svijetu, razmišljanjem "nisam dovoljno dobar/dobra", strahom od tuđeg mišljenja.

Možete li uopće zamisliti koliko prekrasnih talenata čuči u potpunoj anonimnosti, skriveno čak i od najbližih? Kad mi se dogodi ta privilegija da mi druga osoba pokaže svoj (na neki način skrivani) talent, uvijek me to jako dirne. Ali gotovo uvijek, ta osoba zatim kaže: "Ma ja to samo tako..", kao da si ne želi dopustiti ili pred bilo kime reći da ima prekrasan dar!

Zašto se talenti nazivaju još i darovima? Nisu slučajno dobili taj naziv! Svaki talent je poklon koji smo dobili od Svemira kad smo se rađali i taj je poklon namijenjen da se poklanja drugima!!!! Nije u redu da svoj poklon držite "zatvoren u ormaru" i skriven od pogleda i tuđih mišljenja. Jer ako ga ostavite u ormaru, ne samo da se neće razviti i zablistati (kako zaslužuje), nego će, priznali vi to sebi ili ne, vaša duša biti tužna što ga nije izrazila!

Pustite svoj lijepi glas da pjeva, svoju kreativnu ruku da crta, svoje rasplesane noge da osvoje prostoriju! Ma sve što volite raditi i što radite s lakoćom, sve što vas ispunjava i osjećate da vam dobro ide - sve su to vaši talenti, vaši najvrjedniji darovi i važno je zbog vas i zbog mnogih drugih ljudi da ih izrazite, da njima obogatite ovaj svijet!

 

Rastjerajte strahove i dvojbe

Najljepše od svega u Supertalentu je gledati užitak i predanost s kojom sudionici izvode svoju točku. Kad osjećaš takvu ljubav i strast prema bilo čemu u životu, naprosto se moraš osjećati sretno i ispunjeno.

Ako se nekome od vas čini da je nekako nesretan i nezadovoljan u posljednje vrijeme, upitajte se koje svoje talente ste potpuno zanemarili? I mislite da su nevažni, nemaju praktičnu primjenu, nemate za njih vremena... Izvucite ih iz dubina svojih "ormara" i brzo aktivirajte! Donijet će vam toliko pozitivnih dimenzija da ih unaprijed ne možete ni zamisliti.

 

A ako se desi da pomislite "Ali ja nemam nikakav talent", brzo odmah odbacite tu misao jer je sasvim sigurno - neistinita! Baš svatko od nas je za nešto talentiran i vrijeme je da si poklonite to priznanje!

 

Mogu reći da ja s velikim veseljem nastojim sve svoje talente stavljati u pogon, bez obzira na to što nijedan od njih nije supertalent, najvažnija je moja radost kreiranja i dijeljenja.

Tako sam, recimo, 7 godina pohađala radionicu slikanja, uživajući i u samom činu slikanja i u izlaganju tih slika, a u ovoj fazi evo uživam u pisanju i dijelim taj svoj gušt s vama! A u svemu tome je važno i to da jednog dana kad zakoračim u zadnji dan ovog života, neću u sebi imati nikakvog žaljenja za propuštenim prilikama, niti sakrivenih talenata u ormaru, koje su pojeli moljci :-).

I zato, evo odmah sada, i vi rastjerajte "moljce" (vaše strahove i dvojbe) i krenite polirati svoje talente i u njima uživati!

 

Mali podsjetnik - u petak 8.12. u 17h je event koji možda ne želite propustiti, a zove se DOBRO SE OSJEĆAM!

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo