'Ako ti se ne sviđa tvoj život, mijenjaj SEBE!'
 Getty Images/iStockphoto
zakon privlačenja

Privlačimo li doista sami događaje u svom životu?

Kako znanost objašnjava našu ulogu u privlačenju određenih događanja...

U prethodnoj kolumni pisala sam vam o seminaru dr. Bruce Liptona (američkog znanstvenika - biologa) održanom nedavno u Zagrebu, čija je revolucionarna postavka da geni ne kreiraju našu biologiju, već da je okolina ta koja aktivira gene.

Sada vam želim opisati dijelove njegovog predavanja koji donose znanstvenu i eksperimentalnu podlogu onome o čemu tzv. "svijet alternative" već dugo bruji - o tome da naše misli oblikuju našu stvarnost i privlače određene događaje i ishode.

Osim načina života - prehrane, vježbanja, količine stresa i sl., na naše gene i na naš život općenito, utječe i nešto puno suptilnije - naša percepcija svijeta. Kako doživljavamo svijet, kako vidimo sebe i kakve misli u skladu s time kreiramo. Važna je energija naših misli. Stanice reagiraju na ono što mi mislimo i osjećamo o stvarnosti.


Pa kako to funkcionira?

Što je energija? Energija su nevidljivi valovi. Te valove proizvode atomi (od kojih se sve sastoji) svojom neprekidnom vrtnjom. Atomi su generatori energije.

Tako i naš um emitira energiju i njome oblikuje materiju.

Kako energija može oblikovati materiju? Dr. Lipton nam je pokazao vrlo jednostavan eksperiment - posuo je po bijelom papiru željeznu prašinu. Ona je ležala na papiru nasumce razbacana, bez oblika, sve dok ispod papira nije postavio magnet - koji je od zrnaca prašine kreirao pravilan oblik. Slično se dogodilo i kad je papir s prašinom stavio na zvučnik. Svaka vrsta glazbe (drugačija vibracija) formirala je različite oblike.

Dakle, uzorak nije došao iz materije, nego iz energetskog polja. Kroz ove primjere jasno i zorno vidimo da energija može kreirati oblik.


Što šalješ u svijet, to ti se vraća

EEG nam govori da su misli u našoj glavi. No nova tehnologija Magnetoencefalograf nam pokazuje da se misli šalju izvan glave - da je mozak poput zvučne vilice koja emitira vibracije.

Analogija sa zvučnom vilicom je posebno zanimljiva. Naime, ako na stol postavimo više različitih čaša i aktiviramo zvučnu vilicu, samo ako je frekvencija koju ona odašilje usklađena s frekvencijom jedne od čaša - te će dvije iste frekvencije pojačati jedna drugu i (samo ta) staklena čaša će prsnuti.

Jednako tako i mi, odnosno frekvencija naših misli, aktivira i pojačava u našem životu upravo ono što je tim mislima slično. Aktiviramo ono s čime smo usklađeni.

Svojim mislima odašiljemo energetsko polje i zatim mnoge od stvari koje nam se događaju nisu slučajnosti, nego kreacije.

Evo još jedne zgodne ilustracije kako nam se vibracije kakve odašiljemo, vraćaju. Zamislite dvije gitare, u blizini jedna drugoj. Ako pokrenemo određenu žicu/aktiviramo ton na jednoj, isti će se taj ton aktivirati i na drugoj gitari. To se u fizici zove zakon rezonancije. No ako zatim zaustavimo vibriranje prve gitare, ona odaslana vibracija koja je prešla na drugu gitaru, sada će se ponovno vratiti prvoj i pokrenuti taj isti ton.

Svaka vibracija aktivira nešto što je u harmoniji s njome i to se onda vraća. Što šalješ u svijet, to ti se vraća (najlakše to vidimo kad hodamo nasmiješeni i zamjećujemo kako nam se drugi ljudi smiješe). Ali mi često ne vidimo što šaljemo, vidimo samo ono što se vraća.

Dr Lipton nam poručuje: Ako ti se ne sviđa tvoj život, mijenjaj SEBE!

No pri tom treba znati da su mnoge od frekvencija koje odašiljemo, rezultat naših nesvjesnih programa koji su nam usađeni još u djetinjstvu. Pa tako ustvari tuđa vjerovanja koja smo "pokupili" još kao vrlo mali, sada kontroliraju naše gene i naš život.

No srećom, u današnje vrijeme postoji mnoštvo tehnika i pristupa koji nam mogu pomoći da ta stara uvjerenja promijenimo, a veliki broj njih možete pronaći i na web stranici dr. Liptona.

A on među ostalim kaže: "Da bismo živjeli u raju, trebamo se samo riješiti loših starih programa."

Sretno!



SANJINE AKTUALNE RADIONICE I INFO O SAVJETOVANJIMA MOŽETE UVIJEK PRONAĆI OVDJE.

Linker
19. travanj 2024 15:51