Ljeto u zraku i u našoj podsvijesti uvijek nosi miris djetinjstva i davnih školskih praznika, iskoristite ga i za povratak sebi.
 Foto: iStock
Dogodi se...

Nedostajete li ponekad samima sebi?

Možda vam ovaj naslov zvuči neobično, ali odmah ću vam objasniti o čemu je riječ.

Vjerujem da i vi, baš kao i ja, povremeno imate upravo taj osjećaj, iako ga možda niste tako nazvali - da nedostajete samima sebi.

Naša uobičajena svakodnevica tijekom godine postaje stalno sve zahtjevnija i zahtjevnija, zar ne? Milijun informacija "bombardira" nas sa svih strana, stalno se pojavljuju neke nove obveze koje treba rješavati, a stalna povezanost s drugima kroz sve moguće aplikacije, koliko je sjajna, toliko nam i oduzima puno vremena.

I u svom tom svakodnevnom "slalomu" kroz obveze, može nam se dogoditi da potpuno izgubimo sami sebe, a da to čak i ne zamijetimo! Toliko nas preuzme ritam obavljanja svega što je hitno i bitno, da malo po malo i ne primijetimo da smo nekamo zametnuli svoje istinsko Ja.

Sjećate li se?

I baš kao što, kad smo u takvom načinu življenja, ponekad zanemarimo viđanje s prijateljima, jednako tako (a da toga nismo ni svjesni) zanemarimo i viđanje sa samima sobom.
Najlakše ćete prepoznati da ste zagubili samog sebe, ako se ne možete sjetiti kad ste se zadnji puta dugo i od srca nečemu smijali. Ili kad ste si priuštili nešto potpuno beskorisno, ali zabavno.

Šteta je zagubiti i zaboraviti sebe. No srećom, upravo je ljeto idealno vrijeme da se ponovno pronađemo, da se sa sobom družimo, da se sami sebe prisjetimo.

Ovo je sjajno doba godine (jer čak i ako niste na godišnjem odmoru, sve je drugačije, nema gužve i napetosti) da radite ono što istinski želite i podsjetite se mnogih stvari koje su vas oduvijek radovale. Da se isključite, odmorite i osjetite tko ste zaista.

I ja u ovim ljetnim danima ponovno pronalazim svoju najdražu Ja - u penjanju po planini, stapanju s prirodom, bosim nogama u bistrom hladnom potoku, u ronjenju s maskom pod morem (gotovo sam zaboravila koliko je čarobno promatrati taj svijet tišine), u ležanju pod nebom punim sjajnih zvijezda očekujući zvijezde padalice. Baš volim tu istinsku Ja i podsjećam se na njenu zaigranu znatiželju, radost i sposobnost uživanja svim osjetilima.

Ispunite si želje

Svi naši istinski Ja zapravo imaju puno sličnosti! Nasmijani su, puni života, ideja i entuzijazma, puni su dobrote i stvarno su i u potpunosti živi.

I zato svakako iskoristite ovo ljeto koje u zraku (i u našoj podsvijesti) uvijek nosi miris djetinjstva i davnih školskih praznika i vratite samima sebi - sebe! Iskopajte tog nekog sjajnog i iskričavog pravog Ja iz dubina vlastitog bića, podsjetite se na osjećaj kad živost i spremnost na avanturu teku vašim žilama i ispunite si želje koje ste tijekom godine potiskivali.

Začinite ovo ljeto najljepšim mogućim začinom - bivanjem onakvima kakve se najviše volite!

Linker
23. travanj 2024 21:40