Kad srce kaže da - budite - NERAZUMNI!
 Foto: iStock
Usudi se

Kad ste si posljednji put dozvolili učiniti nešto luuudo - za svoju sreću!?

Meni osobno su mnoga važna životna raskrižja bila obilježena ludošću. Ludost mi je donijela najljepše i najvrjednije poklone. Ludost je unosila osjećaj životnosti i avanture. Obožavam ludost!

Ovog vam puta imam potrebu napisati nešto o ludosti.

Prošlog sam četvrtka sudjelovala u prekrasnom događanju koje smo nazvali "Od straha do sreće u jednu večer", na kojem smo kao predavačice bile Marie Diamond, Ivana Plechinger, Nikolina Balenović Knez i ja. Zapravo je krivo napisati predavačice, jer je to puno više bilo jedno spontano i inspirativno druženje. Sve četiri smo bile presretne, ali najljepše od svega bilo je vidjeti kako je publika zadovoljna i osjetiti koliko su sva srca ispunjena.

U jednom dijelu svog predavanja govorila sam o tome da bismo ponekad trebali činiti stvari koje se razumu čine ludima, ako nas srce u tom smjeru želi povesti. Da budemo ponekad "šašavi" umjesto ozbiljni i da ne dopuštamo da strah bude onaj koji odlučuje.

Činite li i vi ponekad ludosti? Prisjetite se odmah jedne koju ste učinili. Ili pak uvijek odabirete "sigurnije" opcije? Što se dogodi ako poslušate srce i napravite ludost? Bude li vam poslije drago?

Meni osobno su mnoga važna životna raskrižja bila obilježena ludošću. Ludost mi je donijela najljepše i najvrjednije poklone. Ludost je unosila osjećaj životnosti i avanture. Obožavam ludost!

Što mislim pod ludošću?

Ono kad odlučiš slijediti svoj unutarnji impuls bez obzira na sve. Kad te vodi žar, kad te vodi radost i uzbuđenje, kad te nije briga što itko drugi na svijetu misli o tome, kad znaš i vjeruješ da će se Svemir pobrinuti da se sve odvije dobro. Ljudima oko vas se vaši koraci prema ostvarenju snova mogu činiti ludošću, ali vjerujete mi, vaše srce uvijek zna bolje!

Posebno ovdje želim naglasiti ludost spremnosti da učiniš nešto za sebe, iako u tom trenutku nemaš novca za to. Novac je često presudan uteg na vagi zbog kojega odlučimo poslušati razum a ne srce. I upravo je to područje u kojem sam činila neke jako važne ludosti.

Kad sam prvi puta poželjela upoznati Soniju Choquette, imala sam na svom računu novca dovoljno samo za polog za krstarenje na kojem je predavala, a koje se događalo pola godine kasnije. I nikakvih drugih rezervi. Ali želja je bila snažna i povjerenje u Svemir također. I sve se posložilo tako da sam uspjela ostvariti tu želju, ali ono što je najvažnije je da mi je upravo taj "ludi" potez potpuno promijenio život, pomogao mi da promijenim zanimanje i donio još beskrajnu količinu darova.

Sve se posloži

Puno kasnije, na tom mom putu, ponovno sam se našla na jednom raskrižju - naime bila sam pozvana da se pridružim Udruženju transformacijskih leadera (ATL Europe) u trenutku kada su se to putovanje, kotizacija i godišnja članarina činili pretjeranim zalogajem za moj budžet. Ali naravno da sam odabrala avanturu i ludost, a novac se poslije već nekako pojavio. Da nisam to tada odabrala, prošlog četvrtka ne bi bilo nikakvog predavanja. Niti bi mnogi proteklog vikenda uživali i fantastičnoj radionici radiestezije Marie Diamond u Zagrebu.

Ta je vikend radionica nekim ljudima doslovno spasila život. Također, različite radionice koje sam i ja kroz godine držala promijenile su mnoge i mnoge živote. Nije li fantastična činjenica da je oko 1000 ljudi naučilo važne stvari, upoznalo važne prijatelje i postalo sretnije samo zbog toga što sam se ja u presudnim životnim trenucima usudila odlučiti za ludost!

Jeste li toga svjesni? I nije li to - LUDO?
Kad srce kaže da - budite - NERAZUMNI! Vjerujte da Svemir zna što radi, da je na vašoj strani i napravite svoju ludost, s uzbuđenjem i beskrajnom radošću. Ona će ponovno probuditi sjaj u vašem oku i učiniti da se osjećate potpuno živima.

Koju ludost imate veliku želju napraviti? Vrijeme je - SAD!

Linker
19. travanj 2024 09:20