ideja za vikend

Spektakl na nebu iznad Karlovca - ne propustite festival balona

Baloni će se u međuvremenu moći razgledati, kao i balonaška oprema. Dio će građana moći ući i malo poletjeti u jednom balonu vezanom za tlo, jer će jedan balon tu biti cijeli vikend.

 

Festival balona, letjelica koje lete na vrući zrak, održat će se od 28 do 30 lipnja u središnjem gradskom parku i njegovim šančevima kao i na nebu iznad Karlovca, u čast obilježavanja 440. rođendana grada Karlovca.

U ime „Balon kluba Zagreb“ pilot i instruktor Igor Mikleušić rekao je da će šest balona polijetati u petak i subotu ujutro između pet i šest sati i popodne od 17,45, upravo iz šanca, što je prekrasna lokacija, kako za letače, tako i za publiku, rekao je.

Baloni će se u međuvremenu moći razgledati, kao i balonaška oprema. Dio će građana moći ući i malo poletjeti u jednom balonu vezanom za tlo, jer će jedan balon tu biti cijeli vikend. Neki od posjetitelja moći će poletjeti s posadama ostalih balona i moći iz zraka vidjeti Karlovac, dvorac Dubovac  i karlovačku staru gradsku jezgru Zvijezdu.


Najveći spektakl

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić naglasio je da je dogovoreno da će se pravi let balonom omogućiti učenicima koji su na državnim natjecanjima osvojili neko od prva tri mjesta, kao znak zahvale.

Mandić smatra da će ovaj program biti privlačan Karlovčanima i njihovim gostima i doprinijeti većoj vidljivosti i ostalih sadržaja Zvijezdanog ljeta, manifestacije u sklopu koje se tri tjedna, do rođendana grada 13. srpnja, održava preko 200 vrlo raznolikih kulturnih i zabavnih programa. U sklopu toga mogu se razgledati i Slatkovodni akvarij Aquatika, Dubovac, Muzej Domovinskog rata, karlovačke rijeke i ostale atrakcije.

Za planiranu noćnu iluminaciju u petak i u subotu MIkleušić je rekao  da je „najveći spektakl koji baloni mogu prirediti, jer će oni u svojoj veličine od 20 i 30 metara biti osvjetljeni, kao veliki lampioni, što će bit prizor za pamćenje“.

 

Direktorica gradske Turističke zajednice Marina Burić smatra festival balona privlačnim i kvalitetnim turističkim sadržajem.

Pozvala je turiste koji nisu imali u planu posjetiti Karlovac da dođu ciljano baš na festival balona, a onda će se iznenaditi bogatstvom druge ponude Karlovca kaso turističkog odredišta.


IZVOR: Hina

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Možda će vas zanimati i ovo