Uroš Modlić/Prijatelji životinja
Ako nećemo mi, tko će!?

Samo još nekoliko dana nas dijeli od najvećeg Marša za životinje!

Uz poznate pojedince, Marš za životinje podržalo je više od 50 svjetskih i domaćih organizacija iz SAD-a, Australije, Slovenije, Grčke, Izraela, Kanade, Belgije, Škotske, Njemačke, Italije, Srbije, Albanije, Sjeverne Makedonije, Nizozemske i Francuske.

Prijatelji životinja i Udruga Pobjede ove subote, 13. travnja, organiziraju treći, dosad najveći Marš za životinje!

Okupljanje sudionika počinje u 11 sati na Trgu kralja Tomislava, a povorka će se kretati središnjim ulicama Zagreba.

Točnije: kroz Park Josipa Jurja Strossmayera, Zrinjevac, Teslinu ulicu, Masarykovu ulicu, Frankopansku ulicu, Ilicu i Trg bana Jelačića gdje će se u 12:30 sati održati kratki program. Povorka potom nastavlja kroz Jurišićevu ulicu do Trga hrvatskih velikana, nakon čega su svi pozvani na druženje uz jelo i piće.


Daj glas za one koji ne mogu govoriti


"Ovaj događaj prilika je da svi zajedno marširamo ulicama Zagreba za sve one koji nemaju mogućnost izboriti se za svoja prava. Sve potlačene, napuštene, zlostavljane, iskorištavane i odbačene životinje bit će u mislima i srcima stotina prosvjednika, ali isto tako i onih koji su iz Hrvatske i inozemstva podržali Marš", kaže Emanuela Poturica iz Prijatelja životinja.


Jelena Rašić/Prijatelji životinja


Transparentima sa snažnim porukama, zastavama, šarenim dimnim bakljama, bubnjanjem Zlih bubnjara i glasnim sloganima, sudionici će središtem grada širiti poruku ljubavi za sve stanovnike planeta Zemlje.


Odbacio te principe

Poturica ističe: "Želimo li postići pozitivne društvene promjene i graditi društvo solidarnosti i održivog mira, svoj krug suosjećanja moramo proširiti i na one koji nemaju glasa i gotovo nikakvih prava. Mir nije samo odsutnost rata nego i prisutnost pravde, a mi vjerujemo da će pravde biti tek kada uistinu odbacimo duboko ukorijenjene principe nadmoći koji se najviše očituju u našem odnosu prema životinjama. Stoga pozivamo sve da nam se pridruže u subotu."

Uroš Modlić/Prijatelji životinja


Iz cijele Hrvatske sudionici dolaze na Marš organizirano autobusima, a među njima su i oni iz Osijeka, koje predvodi osječka Udruga Pobjede iz koje poručuju: "Krajnje je vrijeme je da se zauzmemo za životinje, izađemo na ulice oboružani transparentima, osmijehom i upornim koracima te pokažemo svima da nas mogu slijediti na putu prema pravdi i slobodi za sva živa bića, odnosno prema suosjećajnom svijetu u koji vjerujemo i za koji znamo da je moguć!"


Podrška sa svih strana


S obzirom na sudionike koji dolaze organizirano iz brojnih hrvatskih gradova, ali i iz inozemstva, ovaj Marš poprimit će međunarodni karakter. Uz poznate pojedince, Marš za životinje podržalo je više od 50 svjetskih i domaćih organizacija iz SAD-a, Australije, Slovenije, Grčke, Izraela, Kanade, Belgije, Škotske, Njemačke, Italije, Srbije, Albanije, Sjeverne Makedonije, Nizozemske i Francuske. Maršu će se osobno pridružiti Annabella McIntosh, koordinatorica za Istočnu Europu njemačke PETA-e.


Vidimo se!


Više o Maršu za životinje, na kojemu će okupljeni jasno naglasiti zašto se protive napuštanju i mučenju životinja te njihovu iskorištavanju i zlostavljanju u industriji zabave (cirkusima, zoološkim vrtovima…), proizvodnji odjeće i hrane, testiranjima u laboratorijima, lovu i drugim područjima, može se saznati na www.prijatelji-zivotinja.hr.


Linker
23. travanj 2024 12:35