Mogućnosti su pred nama i s 20 i s 40 i sa 70.
 Foto: Istock
Čista pozitiva

Povedimo se za Vatrenima - budimo iznad političara, poskupljenja i problema

Vatreni su zapalili Hrvatsku i sve nas ponijeli. U zraku se osjeća zanos. Priča se kako bi sada ovu pozitivnu energiju trebalo iskoristiti. Slažem se.

Finale me je baš ono ispraznilo, pa sam ovih dana bila totalno zombi.

Onda je došao doček i do kraja me pošemerio. Trebaju mi se dojmovi slegnuti, a ja sama sa sobom posložiti. Nakon svega, nisam za ništa, a najmanje za pisanje. Uostalom, koga sada zanimaju vlakna, vitamini i kolesterol? O njima ću sljedeći put.

Okružimo se pozitivom

Vatreni su zapalili Hrvatsku i sve nas ponijeli. U zraku se osjeća zanos. Priča se kako bi sada ovu pozitivnu energiju trebalo iskoristiti. Slažem se. No čekajući da nas netko drugi pokrene opet nećemo nikamo stići. Nemamo se mi u koga uzdati; u političare najmanje. Oni su jedva dočekali kraj prvenstva i svoj godišnji. Zasluženi, kažu.

Neće nam nitko ništa pomoći niti će itko živjeti naš život umjesto nas. Volimo reći: Ujesen ću. Ma koja jesen?! Učinimo nešto dobro za sebe, svoju obitelj, domovinu već danas.

Okružimo se dobrim ljudima i pozitivom i samo krenimo. Ne volim se obazirati na ono što drugi kažu. Nećeš to moći, znaju filozofirati. Ako ti ne možeš, to je tvoj problem. Ne moj. Ja mogu.

Je li nešto dobro? Je! Glavu gore i udari po tome. Nema uzmicanja niti odustajanja. Ne treba se bojati. Najgore što se može dogoditi je ne uspjeti. Što ima veze? I pad je prolazan. Bolje je probati, pa taj put ne uspjeti, nego ne probati i cijeli život žaliti za nečim propuštenim. Vrijeme se ne može vratiti.

Treba biti uporan i zdušno se truditi svaki dan. Nema ništa od sjedenja i traženja izgovora. Milina je otići na počinak umoran sa spoznajom da smo dan iskoristili što smo najbolje mogli.

Ovo Svjetsko prvenstvo bilo je po mnogo čemu posebno

Kada su velika natjecanja, obično se uvijek nađu filozofi i mudraci koji iz fotelje komentiraju postupke izbornika, igru, sudce i što još sve ne. Za divno čudo, prošli mjesec su utihnuli. Ili nisu došli do izražaja. Bilo kako bilo, nisu mi ni malo falili. No, ruku na srce, bilo je zavisti i među igračima i među političarima, a javili su se i dežurni analitičari koji su kontra, uvik kontra, što god bilo.

Zašto zavist ne iskoristiti za nešto dobro? Svi mi možemo biti u nečemu vrhunski. Prisutni naboj umjesto na ogovaranje i traženje mana u drugima, upotrijebimo za pozitivne stvari. Pokrenimo se i radimo na sebi. Nije nikad kasno. Mogućnosti su pred nama i s 20 i s 40 i sa 70.

Svi imamo neke svoje talente i šteta ih je ne iskoristiti. Povedimo se za Vatrenima. Budimo iznad političara, poskupljenja i problema. Dajmo sve od sebe bez zadrške. Već danas. Postanimo ponos sebi, obitelji i domovini. Samo tako možemo ići naprijed. Samo tako možemo uspjeti. Živjela Hrvatska!

Linker
25. travanj 2024 17:10