akcija 'začin ljubavi'

Pokažimo palijativnim bolesnicima da nisu sami

Dođite na Cvjetni trg podržite akciju „Začin ljubavi“ udruge La Verna te zajedno s nama obilježite Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi

 

Udruga La Verna nedavno je pokrenula akciju „Začin ljubavi“ čiji je cilj smanjenje izoliranosti osoba u palijativnoj skrbi koje su tijekom epidemioloških okolnosti dodatno isključene od društva. Glavni cilj akcije je skretanje pažnje na osobe u potrebi za palijativnom skrbi i članove njihovih obitelji kojima želimo pružiti potrebnu pažnju i podršku kako bi znali da nisu sami i da se uvijek nekome mogu obratiti za pomoć.

Također, cilj akcije je informirati i senzibilizirati širu javnost o ulozi i važnosti volontera u palijativnoj skrbi, ali i volontiranju općenito. Stoga će udruga La Verna, u suradnji sa Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba te pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, u sklopu akcije „Začin ljubavi“, obilježiti Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi.


Podrška

Akcija će se održati u subotu, 10. listopada 2020., od 10 do 14 sati na Cvjetnom trgu, a građani će tim povodom moći podržati rad udruge La Verna s ciljem razvoja volonterstva u palijativnoj skrbi kao i unapređenja palijativne skrbi u Hrvatskoj.

Na štandovima će biti predstavljene aktivnosti Udruge, a građanima će biti ponuđeno i začinsko bilje iz razloga što se akcija „Začin ljubavi“ provodi pod sloganom „Volonteri su začin palijative, a palijativa je začin društva“, čime se želi istaknuti da upravo oni upotpunjuju palijativnu skrb dodajući dva najvažnija sastojka – toplinu i ljubav. Naime, u trenutnim okolnostima epidemioloških mjera, osobe u potrebi za palijativnom skrbi osjećaju se još izoliranijima od ostatka društva. Zbog toga akcija ima još veću važnost, jer lončanice začinskog bilja koje volonteri udruge odnose korisnicima simboliziraju podršku osobama u potrebi za palijativnom skrbi te članovima njihovih obitelji.

 

Građani se akciji mogu priključiti i online putem web stranice udruge ispunjavanjem online obrasca i uplatom u iznosu od minimalno 35 kuna. Nakon toga, volonteri će odnijeti začinsko bilje palijativnim bolesnicima koje donatori osobno poznaju ili jednom od bolesnika koje Udruga u svojim aktivnostima redovito obilazi.

„Svojim radom želimo doprinijeti razvoju sustava palijativne skrbi. Kao što začin obogaćuje jelo i čini ga ukusnim, tako i volonteri upotpunjuju palijativnu skrb. Bolja palijativna skrb čini i društvo boljim. Želimo da palijativni bolesnici ostvare dostojanstven život do kraja. Pridružite nam se na Cvjetnom trgu i pokažimo im da nisu sami.“ izjavila je Blaženka Eror Matić, predsjednica udruge.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo