Dođi na jaje na oko!

Počinje ZeGeVege festival: stotinjak izlagača, dvanaest restorana, radionice i predavanja

12. izdanje najvećeg međunarodnog festivala održivog življenja u ovome dijelu Europe održava se 6. i 7. rujna na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Zagreb će i ovog rujna, točnije 6. i 7. (od 8 do 21 sat u petak te 8 do 20 sati u subotu), ugostiti najveću vegansku manifestaciju u ovome dijelu Europe - ZeGeVege festival održivog življenja.

Uvijek prožet odličnom atmosferom i pozitivnom vibrom, u 12 godina postojanja ZeGeVege festival, u organizaciji udruge Prijatelji životinja, postao je nezaobilazan dio turističke, gospodarske, gastronomske, ekološke i kulturne ponude Hrvatske, koji se ne propušta.

Iz široke ponude već poznatih, ali i mnogo novih zdravih proizvoda izlagača ZeGeVege festivala izdvajamo:

  • kozmetiku koja nije testirana na životinjama,
  • obuću bez životinjskih sastojaka,
  • ekološke uloške i pelene,
  • ekološko voće i povrće,
  • ekstra djevičanska ulja,
  • vegansko pivo,
  • biljna mlijeka i ledenu kavu,
  • proizvode bez glutena,
  • dodatke prehrani...


Posjetitelje će privući raznolika ponuda, brojne degustacije i ukusna jela u kojima će moći opušteno uživati na klupama ispod suncobrana.

Čak dvanaest restorana donosi nam raznoliku ponudu primamljivih biljnih variva, kobasica, hot-dogova, kebaba, raznih biljnih namaza, kolača, sladoleda i drugih delicija. ZeGeVege festival ponudit će i više vrsta veganskih burgera uključujući i sve popularniji Beyond burger koji izgledom, okusom i teksturom podsjeća na životinjsko meso i tako predstavlja ukusan izazov svima onima koji odabiru veganstvo kao zdraviji i suosjećajniji način života koji ujedno čuva zdravlje planeta.

Bogat program ZeGeVege festivala namijenjen je svima zainteresiranima, bez obzira na njihove trenutačne prehrambene navike, a posebnost koja ga izdvaja od ostalih sajamskih događanja je naglašen edukativni karakter. Program predavanja i radionica jedinstvena je prilika da posjetitelji u dva dana, na jednome mjestu, svakih sat vremena odslušaju nešto novo i degustiraju vegansku hranu. Na odličnim predavanjima posjetitelji imaju priliku od zanimljivih predavača saznati više o etičkim i zdravstvenim dobrobitima veganske prehrane za sve, uključujući djecu i sportaše, specističkoj ideologiji, održivom razvoju i, što je iznimno aktualno, utjecaju i posljedicama uzgoja životinja za hranu na okoliš i planet. Na radionicama kuhanja moći će naučiti kako napraviti vegansku sarmu, ćevape, zdrave slastice, tjestenine i umake, "jaja na oko", palačinke i druga uobičajena jela te kako pohati i napraviti majonezu, biskvit ili omlet bez jaja, mlijeka i drugih životinjskih sastojaka.

Na ZeGeVegeu sigurno nitko neće ostati gladan i žedan korisnih informacija, prefinih jela i napitaka!

Oba dana posjetitelje će zabavljati i opuštati nastupi plesnih skupina, kao i šminkanje i masaže na glavnoj pozornici. Na performansu Kocka istine aktivisti će na prijenosnim računalima prikazivati snimke svakodnevice životinja u klaonicama, laboratorijima i drugim izrabljivačkim industrijama.

Uz poznate glumce Mariju Omaljev i Miraja Grbića koji su simpatičnim poziranjem za jumbo plakate pozvali da na ZeGeVegeu saznamo više o veganstvu i održivom razvoju, veliku podršku ZeGeVege festivalu dao je i Mate Rimac.

 


ZeGeVege festival edukativnog je i humanitarnog karaktera, i organiziran je na neprofitnoj osnovi. Prošle godine ZeGeVegeom prošetalo je više od 50.000 posjetitelja, a ovogodišnje također očekuje besplatna brošura s receptima, veganskim trendovima i mnogim korisnim informacijama i zanimljivostima.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo