Razmislite tko ispunjava ove uloge u vašem životu. Odgovor vas možda iznenadi...
 Getty Images
a koja je vaša

Pet prijateljica koje svaka žena treba (i zaslužuje) imati

Neke su uvijek s nama, neke su tu kada su u pitanju ludi tulumi, a neke su odlične kada nam treba dobar savjet i rame za plakanje…

Svi ih imamo i bez njih je život nezamisliv. Prijateljice… One su s nama kada nam je najbolje i najteže Nekada mogu biti važnije i od same obitelji. Ipak, po svom karakteru i one se razlikuju.

Neke su uvijek s nama, neke su tu kada su u pitanju ludi tulumi, a neke su odlične kad nam treba dobar savjet i rame za plakanje… Istina, prijateljice ne treba razdvajati, ali je činjenica da nam je potrebno sljedećih pet prijateljica u životu.


POZITIVKA

Bilo da je to prijateljica iz rane mladosti ili ste je tek nedavno upoznali, njena odlika je u tome što ima pozitivan pogled na svijet te je njen moto da je čaša uvijek polupuna.

Zašto nam je potrebna u životu?

Ova prijateljica je poput sunčanog proljetnog jutra. Osjećate se sretnije i bolje kada ste s njom. Ona ne samo da će vam popraviti raspoloženje već će vas i “gurkati” ka nečemu što želite napraviti, a nemate dovoljno hrabrosti - da priđete muškarcu koji vam se već dugo sviđa ili da promijenite frizuru.


ONA KOJA DAJE ODLIČNE SAVJETE

Kolegica s posla, starija sestra ili vaša majka - osoba koja vam uvijek daje najbolje savjete.

Ona je mudra i ništa je ne šokira ni iznenađuje. Bez obzira na prirodu vaše dileme, ona vas neće osuđivati. Umjesto toga, ona će biti tu za vas i dat će vam najbolji mogući savjet za svaku situaciju.


PRIJATELJICA IZ DJETINJSTVA

Jedna i jedina koja vas poznaje bar pola vašeg života ako ne i cijeli.

Zašto nam je potrebna u životu?

Jednostavno, zato što nas uvijek razumije. Poznaje nas u dušu i tolerira neke stvari koje drugi ne bi - često kašnjenje ili sarkastični humor.


ISKRENA PRIJATELJICA

Najiskrenija osoba koju poznajete, koja vam uvijek kaže sve u lice. To može biti vaša sestra ili prijateljica koju ste upoznali na fakultetu.

Zašto nam je potrebna u životu?

Jer ponekad želimo istinu o tome je li nam ta frizura loše stoji ili nam stražnjica izgleda ogromno u tim trapericama.

Ali, ovdje nije riječ samo o trivijalnim stvarima: vaša brutalno iskrena prijateljica će vam bez zadrške reći što misli o vašem partneru. S druge strane, ako je vaša iskrena prijateljica oduševljena oko nečega što vam se događa u životu, onda sigurno znate da je to dobro.


ONA BEZ KOJE NE MOŽETE

To ste vi! Zašto? Prije svega, uvijek morate imati na umu kako ste sebi najvažniji. Ali, kako postati prijateljica samoj sebi? Pa, sve počinje sa samospoznajom. Upoznavanje sebe je nevjerojatna avantura. Razmislite o stvarima zbog kojih volite druge ljude u vašem životu, koliko oni mogu biti iskreni i brižni te se sjetite bezuvjetne ljubavi koju vam pružaju, bez obzira na sve.

Zar to ne opisuje ono što bismo trebali osjećati prema sebi? I, imajte na umu i sljedeće: sve dok niste sebi najbolja prijateljica, veoma teško ćete ostvariti zdravu i iskrenu vezu u životu. Jer, ako ne volite i ne cijenite sebe, kako ćete onda to pružiti drugima?



IZVOR: minimagazin.info

Linker
19. travanj 2024 00:23