Oni nas trebaju

Pasica kasica - mala, ali važna akcija za napuštene njuškice

Prvenstveno pozitivnim i kreativnim pristupom, izradom vlastitog sadržaja i suradnjom s raznim kreativcima, Pasica kasica želi, uz poticanje udomljavanja, podsjetiti da nama najmanje napuštenim psima može značiti najviše.

 

Pasica kasica pokrenuta je u prosincu 2016. godine s ciljem pomaganja psima u skloništima i azilima, ali na ponešto drugačiji način. 

Prvenstveno pozitivnim i kreativnim pristupom, izradom vlastitog sadržaja i suradnjom s raznim kreativcima, Pasica kasica želi, uz poticanje udomljavanja, podsjetiti da nama najmanje napuštenim psima može značiti najviše, odnosno da uvijek postoji način kako možemo pomoći.

Foto: Sanjin Kaštelan; Ilustracija: Ivana Rubelj Boubish

Prikupljanje donacija

Tijekom cijele godine Pasica kasica prikuplja donacije namijenjene nizu udruga i volontera, a trenutno ju možete pronaći na tri lokacije u centru Grada: Mali plac u Branimir centru, Daspas / Tri Frtalja u Tomašićevoj 5 i –Love, Ana. design studio u Dežmanovom prolazu 4. Pasica kasica kontinuirano pomaže i u traženju privremenih i stalnih domova za pse iz skloništa te umrežavanju udruga i volontera, a trenutno redovito surađuje s pet udruga. 

Također, u suradnji s partnerima Pasica kasica dio od prodaje svakog AromAntique prirodnog proizvoda za pse i malog modnog dodatka iz najnovije Daspas kolekcije proslijeđuje ravno u šape onih kojima to najviše treba. 

Prva kampanja u nizu nastala je za Udrugu Indigo u suradnji s fotografom Sanjinom Kaštelanom i ilustratorima Ivanom Štrukelj (Tratinchica), Tenom Leticom, Ivanom Rubelj (Boubish), Anom Kovačić i Lukom Predragovićem (Maji Studio). 

Foto: Sanjin Kaštelan; Ilustracija: Ana Kovačić

Suradnja s ilustratorima

Pasica kasica nastavit će započetu suradnju s ilustratorima, a planira i nove suradnje s dizajnerima, fotografima, animatorima i uličnim umjetnicima. Trenutno u suradnji s dizajnericom Anom Tevšić Nauković priprema novu kampanju za pse koji na privremenim smještajima čekaju svoj stalni dom.

Foto: Sanjin Kaštelan; Ilustracija: Tena Letica

Ako želite pomoći njuškicama, a ne znate točno kako, evo dobrog načina. 

Sve od srca za napuštene šapice kojima to najviše treba možete ubaciti u Pasicu kasicu:

  • svake srijede od 16 do 21 h na Malom placu u Branimir centru (Branimirova 29)
  • ponedjeljkom i srijedom od 9 do 15:30 h, utorkom i četvrtkom od 13:30 do 20 h te subotom od 9 do 12 h u Daspas / Tri Frtalja (Tomašićeva 5)
  • od utorka do petka od 13 do 20 h te u subotu od 10 do 14 h u –Love, Ana. design studio (Dežmanov prolaz 4)

Foto: Sanjin Kaštelan; Ilustracija: Ivana Strukelj

Široko otvorenih šapa primaju se stare i nove stare zdjelice, ogrlice i vodilice i igračke, dekice , jastuci i pseći kaputići, hrana i nagradice, sredstva protiv nametnika i sve što može pomoći. Za volontiranje, šetanje, privremeno ili stalno udomljenje možete pisati Pasici u Inbox na Facebooku ili na e-mail adresu [email protected]

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo