Nemojte se prepustiti crnim mislima, uzmite knjigu i uronite u neki novi svijet.
 Foto: iStock
Lijek u knjizi

Ovi naslovi mogli bi vas spasiti od siječanjske depresije

Na početku 2018. predlažemo vam pet knjižnih naslova svjetske literature koji će vas svojom tematikom nadahnuti, u zimskim mjesecima zabaviti i otjerati one moguće simptome siječanjske depresije!

Pripremila: Ana Tafra


GNIJEZDO - CYNTHIA D'APRIX SWEENEY

Ovaj nevjerojatno zanimljiv roman zasigurno će pobrati simpatije diljem Hrvatske i to zbog vrlo jednostavnog razloga: u središtu je obiteljska tema, a obitelj je izvor najsnažnijih osjećaja - ljubavi i ljutnje.

Knjiga je nagrađena nagradom najbolje knjige u 2016. u časopisima People, Washington Post, San Francisco Chronicle, NPR, Amazon, Refinery29 i LibraryReads, ušao je i u završno finale najboljeg fikcijskog djela na Goodreadsu.

Okrutno pronicavo i toplo, Gnijezdo je briljantan roman prvijenac o radosti i okrutnosti obiteljskog života. Istovremeno, to je zabavno štivo koje nosi opasku ljudskog ponašanja unutar zajednice koja se smatra temeljem svega. Iznimno napeto, pitko i nevjerojatno zanimljivo!

LONEY - ANDREW MICHAEL HURLEY

Nedostaje vam malo horor priča, nedokučive atmosfere, misterioznih likova? Književna kritika se za ovaj roman odmah oglasila i Andrewa Michaela Hurleya imenovala suvremenim piscem gotičkog romana. Takvi romani su se pojavili u drugoj polovici 18. stoljeća kao romani strave u kojima se opisuju priče nadnaravnog, mističnog sadržaja.

Ako ste ljubitelji tajnovite i misteriozne atmosfere, gdje se nerijetko javlja osjećaj straha od nepoznatoga koje vreba, dok likovi konstantno osjećaju određenu prijetnju, to je to!

NEVJEROJATNOST LJUBAVI - HANNAH ROTHSCHILD

Na sve strane hvaljena, ovo je izrazito dinamična, duhovita i zanimljiva knjiga koja donosi priču zbrke života i kompliciranosti ljubavi te osjećaja gubitka i patnje.

Knjiga je idealan odabir za zimske večeri, uz šalicu čaja ili toplu čokoladu! Obožavatelji trilera, satire i ljubavnih romana složit će se u jednom: ovo djelo je majstorski napisano!

HYGGE - MEIK WIKING

Kada bismo definirali da hygge označava blagostanje, udobnost, zadovoljstvo, uživanje u blagodatima života i bližnjih onda bismo zaključili da je upravo to ono zašto vrijedi živjeti. I zaključili bismo da svi o hyggeu puno znamo, samo što lako zaboravimo! Ovaj način opuštanja i uživanja u životu odvojen od materijalnih vrijednosti i temelji se na duhovnim vrijednostima, pa je dostupan svima.

A veljača nam donosi svojevrsni nastavak - Lykke. Lykke se izgovara slično kao Hygge, a označava sreću. Ovaj put se autor Meik Wiking pozabavio pitanjem sreće diljem zemlje i na svjetlo donio novu knjižicu prekrasnog dizajna i još toplijeg sadržaja!

IZA ZAKLJUČANIH VRATA - B.A. PARIS

Evo i psihološkog trilera koji je prošle godine oduševio hrvatsku publiku. Riječ je o ženi zatočenoj u naoko savršenom braku. Autoričino spretno prebacivanje iz nedavne prošlosti u sadašnjosti rezultiralo je neizvjesnošću nepodnošljive situacije glavne junakinje.

Ovaj triler predstavlja potpuno uvjerljivo putovanje kroz tamnu stranu ljudske psihe, a vrhunska napetost očekuje nas i u romanu koji stiže u ožujku od iste autorice. Slom (The Breakdown) nova je književna senzacija koja će oduševiti obožavatelje psiholoških zapleta.

Linker
25. travanj 2024 15:08