'Kreni od onoga što imaš, a ne od onoga što želiš.' njen je savjet.
 Foto: Facebook/Human's of New York
Pa ti vidi...

Ova baka (90) ne pije lijekove i nikad ne kuka, ima dečka i zna tajnu sreće

Godine su doista samo brojka, ono što je doista važno za sretan i kvalitetan život krije se u nama - ova Ruskinja živi je dokaz tomu.

Nedavno je kolega u uredu proslavio rođendan i, iskreno, cijeli je dan izgledao kao ucviljena udovica, a tek su mu, pazite sad - 34. godine. I kao, star je, prošla mu mladost, ulazi u neke "teške" godine...

Dođe ti naprosto da ga "pukneš" ili da pukneš od smijeha. A što je još bolje, uopće nije glumio.

Prije ljeta, proslavili smo, pak, odlazak gotovo dvostruko starijeg kolege u mirovinu koji je sav poletan i cvrkutav jedva čekao razdužiti se kako bi napokon uživao u slobodnom vremenu sa svojom gospođom, djecom i unucima.

Samo pozitivno

To nas je ponukalo da vam prenesemo priču s Facebook stranice Human's of New York o 90-godišnjoj dami koja je čisti primjer kako treba živjeti i koliko pozitivan stav utječe kako na dugovječnost, tako i na sretan i kvalitetan život.

"Imam 90 godina, ali osjećam se kao da imam 50. Ne pijem lijekove i nikad se ne žalim. Jednostavno sam sretna što sam živa. Uvijek kažem ljudima: 'Kreni od onoga što imaš, a ne što želiš'." savjetuje ova Ruskinja.

Pored toga otkrila je i kako održava svoju vitalnost.

"Svaki dan odvojim dva sata i plešem. A još uvijek sam i jako zanimljiva. Volim politiku i književnost. Volim i znanost. Imam i dečka koji se zove Alexander. S njim razmjenjujem knjige. Nemam pojma koliko mu je godina..." ispričala je ova nasmijana i vitalna bakica od tek 90.

Dirnula je mnoge

Upravo ovom izjavom, ova je dama iz Moskve očito dotakla mnoge, jer je spomenuta Facebook stranica objavom njezine fotografije i životne filozofije prikupila više od 600 tisuća lajkova pratitelja širom svijeta.

Tako je jedna žena u komentarima napisala: "Gospođo ne poznajem vas, ali vi ste moj heroj. Nadam se da ćete još dugo živjeti uzbudljivim i sretnim životom.", a jedan muškarac: "Upravo sam shvatio, kad odrastem, želim biti kao vi!"

Neka inspirira i vas! Koliko god godina imali, prisjetite se nekad ove starice, jer ona je živi dokaz da pozitivan stav prema životu znači više nego što mislimo! A život je samo jedan...

Linker
15. travanj 2024 11:56