Kakav ste tip majke prema načinu odgoja djece?
 Getty Images
možda ćete se iznenaditi

Opuštena, mama po 'PS-u', ralica ili mučenica? Riješite naš test i otkrijte kakav ste tip majke

Svaka majka kojoj je u životu najvažnija dobrobit njenog djeteta, objektivno je dobra majka. No bez obzira na to, svaka ima neki svoj majčinski trik, neku finesu koja je razlikuje od vlastite majke, bake, prijateljice... Kakav ste majčinski tip vi?

Nema angažiranijih članova na čitavom Facebooku ili Instagramu, od novih majki. Na različitim grupama traže i dijele savjete, traže načine da povoljnije nabave neke proizvode za majke, razmjenjuju iskustva, a ponekad i kritiziraju neke žene koje smatraju "lošim" majkama. Ukratko, u piramidi pozitivnih stvari, nađe se i poneka loša.

Kad se u tim grupama podvuče nekakav nazivnik, možemo tipove majki razvrstati na nekoliko njih. Tu je ona majka koja je pročitala svaku knjigu od trudnoće, preko poroda, dojenja, pa sve do odgoja tinejdžera. Onda imamo majke koje su u zahtjevnom radnom procesu, pa se ponekad loše osjećaju što predugo izbivaju od svoje djece. Na kraju imamo majke koje su dovoljno opuštene da znaju kako nije na njima da svakog učitelja uvjere u to da bi njihovo dijete iz svakog predmeta trebalo imati odličnu ocjenu. Znaju one da je ta uloga na njihovoj djeci. I njihovom znanju.

Neke će majke kritizirati druge majke zbog toga što su u trudnoći jele previše brze hrane, dok će druge reći da ima onih koje "guše" svoju djecu pažnjom.

Mi ćemo reći da je najveća većina majki dobra. Dokle god svoje dijete imaju na prvom mjestu, obasipaju ga ljubavlju i pružaju sigurnost i prikladnu brigu, ne možemo nekoga nazvati nikako drugačije, nego dobrom majkom.

Ali kad maknemo po strani ljubav i brigu, ostaju nam one odgojne metode i finese koje svaka majka ima pravo odabrati za svoje dijete. Neke će naslijediti način odgoja koji su i same osjetile, neke će htjeti promijeniti i najmanju sitnicu, neke neprestano imati sve pod kontrolom, neke djeci dati da im "skaču po glavi", a neke se potruditi da na vlastitoj koži osjete različite probleme kako bi se s njima jednog dana lakše nosili.

Kojem opisu vi najviše pripadate? Kakav ste tip majke prema načinu odgoja djece? Riješite naš test i otkrijte!

Linker
24. travanj 2024 08:45