U četvrtak uz Jutarnji list

Nova Vita: detoks plan, modni i beauty trendovi u 2019.

U modi se, među ostalim, vraćaju sedamdesete, hit boja kose bit će sve nijanse smeđe, a ljepota će se ravnati po sedam novih zakona!

 

Detoksikacija, odnosno čišćenje organizma, pomaže našem tijelu da vrati prirodnu ravnotežu. Taj se proces u organizmu kontinuirano događa, ali ponekad mu trebamo pružiti podršku, osobito na prijelazu godišnjih doba i nakon dana kada smo previše jeli, a premalo se kretali. Općenito, detoksikacijsku kuru preporučuje se provoditi najmanje dvaput godišnje. Sada je vrijeme za to, a cjelokupan plan detoksa iznutra i izvana donosi vam nova Vita koja izlazi u četvrtak 17. siječnja.

 

Čemu detoks služi?

U čišćenju organizma korisni su jelovnici koji pomažu našim organima da "zarobe", a potom i izbace toksine te ostale nepoželjne tvari. Dobro osmišljen i vođen program detoksikacije pomaže "otpustiti" i izbaciti toksine, kao i ostale neželjene tvari iz organizma na siguran način, čime se potiče samoiscjeljenje organizma.

Uz tzv. anti-aging učinak, dobar detoks pomoći će vitalnosti, poboljšat će probavu i apsorpciju hranjivih tvari, regulirati pražnjenje crijeva, poboljšati plodnost kod obaju spolova, olakšati stanje kod nekih kožnih bolesti (npr. akni, ekcema, psorijaze), kod probavnih smetnji (zatvor i proljev) te glavobolje.

Osim toga, može pridonijeti uravnoteženju hormona, pomoći stabilizaciji razine šećera u krvi, smanjiti promjene raspoloženja, ubrzati metabolizam, ojačati imunološki sustav itd.

 

Zašto je to važno?

Važno je reći da detoksikacija organizma nije metoda mršavljenja. Istina, uglavnom se tijekom nje izgubi poneki kilogram, no to nije cilj čišćenja organizma. Najvažnije je to što se detoksikacijom može ublažiti niz zdravstvenih problema te ojačati obrambeni sustav organizma. Tako se tijelu omogućuje veća sposobnost samoliječenja. Postoji velik broj metoda čišćenja i detoksikacijskih dijeta koje možete odabrati prema svojim potrebama i mogućnostima. Ako ste početnik u detoksu, trebali biste za prvih nekoliko puta odabrati blaži oblik čišćenja, a ne odmah početi s gladovanjem.

Organizam se izvana čisti kupkama i tretmanima koji zahvaljujući svojem specifičnom djelovanju iz tijela izbacuju toksine, a ujedno blagotvorno djeluju na kožu, um i duh. Iako se o ljepoti i zdravlju neprestano treba brinuti, upravo u siječnju mnogi odlučuju zdravije živjeti i ulagati u sebe. To je potpuno razumljivo, jer nakon blagdanskoga prejedanja i koje čašice više nego što je primjereno za zdravlje tijelo treba intenzivnije očistiti. Istražili smo koji tretmani pomažu u izbacivanju toksina iz tijela, a rezultat je njegovana i zaglađena koža te mlađe i sjajnije lice.

Ako trebate hitno skidanje neokoliko kilograma, donosimo brze dijete, a u Zdravoj kuhaoni naći ćete recepte preljeva za salate jer o njima definitivno ovisi uspjeh svake salate.

Vita donosi i pregled modnih i beauty trendova za 2019. godinu. U modi se, između ostalog, vraćaju sedamdesete, hit boja kose bit će smeđa, a ljepota će dobiti sedam novih zakona.

 

Nemojte propustiti, u četvrtak 17. siječnja paket Jutarnji list + Vita, magazin za ljepotu i zdrav život, za samo 14 kuna.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Možda će vas zanimati i ovo