'Privatno sam jako tiha i sramežljiva.'
 Foto: Srećko Rundić
Bez dlake na jeziku

Nives Celzijus: 'Uživam u samoći i ne razmišljam o novom braku'

Ona je spisateljica, pjevačica, izvrsna kuharica, predana majka, a i majstorica transformacija. Ništa joj nije teško, a za sebe kaže da je nepopravljivi radoholičar. Nives Celzijus nam je u intervjuu otkrila što mora imati njen idealan muškarac i da li je kritike pogađaju.

Mile Kekin, Prlja, Prodigy… Nives Celzijus (35) sve ih je fantastično uspjela 'skinuti'. Iako se dvoumila oko sudjelovanja u showu 'Tvoje lice zvuči poznato', sve se ipak pokazalo odličnim potezom, a Nives je širokim rasponom svog talenta sve oduševila. Spisateljica i pjevačica sudjelovala je i u kulinarskom showu, a zaigrala je i na kazališnim daskama u osječkom HNK-u. U iskrenom intervjuu Nives nam govori o svojim skrivenim željama, odnosu s bivšim suprugom Dinom Drpićem, o čemu je maštala kao djevojčica i zašto joj je teško nazvati dostavljača pizze.

Živim (Ž): Prije nekoliko mjeseci su vam dijagnosticirali anemiju. Koliko su vam bile teške pripreme za 'Tvoje lice zvuči poznato' s obzirom na to?

Nives Celzijus (NC): Prve emisije su mi bile najteže. Bila sam u lošoj fizičkoj spremi, no s vremenom je postalo lakše. Moram priznati da sam se dvoumila hoću li uopće pristati. Znala sam da će mi to oduzeti mnogo vremena i nisam bila sigurna da li sam spremna na to. Razgovarala sam mnogo i s prijašnjim kandidatima i rekli su mi koliko je sve to teško i naporno. No, ipak sam pristala. Klinci su me uspjeli nagovoriti (smijeh). A što se tiče anemije, dobro sam i sve je pod kontrolom.

Ž: I što djeca kažu na mamine nastupe?

NC: Oduševljeni su i gledaju me svaku nedjelju. Ponekad ne uspiju do kraja odgledati emisiju, jer imaju školu ujutro, ali zato imamo Internet. I nadaju se da mama ne nastupa zadnja (smijeh). I pozitivne reakcije dolaze sa svih strana. Svi su mi govorili da ja to mogu i fora im je svima bilo vidjeti tu moju 'drugu stranu'. A i meni, naravno.

Ž: Jeste li zbog nastupa pojačali malo treninge?

NC: Zapostavila sam sve to. Odnosno, iscrpno sam trenirala na snimanjima. Lakše mi je odraditi tri sata koncerta, nego istu stvar ponavljati pet, šest puta. Gledatelji vide samo nekoliko minuta nastupa u TLZP-u, ali iza toga stoje sati i sati rada. Teško je to.

Foto: Privatni album
Nives se u showu 'Tvoje lice zvuči poznato', transformirala i u Milu Kekina.

Ž: Da ste odlična kuharica, pokazali ste u Masterchefu. Što najčešće kuhate?

NC: Super kuham, ali mislim da bi to svi trebali znati. Ne smatram to nekim svojim talentom. Volim kuhati, ali sve ovisi o tome koliko imam vremena. Jutro volim započeti voćnim smoothiejem, a najčešće pripremam meso, jer ga klinci obožavaju. I uvijek ih moram nekako 'smuljati' za povrće, jer ga baš i ne vole. Pa onda 'kemijam' svakakve krem juhice, najčešće od poriluka. I uspijem im to podvaliti (smijeh).

Ž: Što prijatelji i obitelj uvijek traže da im napravite kad su okupljanja?

NC: Rižoto. A meni ga je preko glave (smijeh). Muka mi je više od tih silnih rižota, a svi mu se dive.

Ž: Tko je stroži po pitanju odgoja, vi ili bivši suprug Dino?

NC: Ja sam stroža. Dino uvijek prije popusti. U biti, nekako smo se podijelili. Taisha se plaši tate, a Leone mene. Taisha misli da može lakše sa mnom.

Foto: Promo
Najviše je opuštaju šetnje, i mirna večer uz dobru seriju.

Ž: Koje vrijednosti im želite usaditi?

NC: Želim ih naučiti da budu tolerantni, da prihvaćaju različitosti, da poštuju ljude oko sebe, da znaju opraštati… Svijet bi bio puno ljepši kad bi se svi vodili ovim načelima.

Ž: Koliko su vam se promijenili prioriteti otkako ste majka?

NC: Nikad nisam bila od izlazaka, više sam kućni tip. Tako da se stvari tu i nisu puno promijenile. Možda manje pažnje posvećujem sebi, i sve je usmjereno ka djeci.

Ž: A kakvi ste vi bili kao djevojčica? O čemu ste sanjali, maštali...?

NC: Bila sam mirna, povučena i sramežljiva. Možda to ne biste rekli, ali i danas sam takva. Pozornica je nešto sasvim drugo, tamo se dogodi neki drugi klik. No, na bini ove osobine koje sam navela nisu poželjne. Toliko sam sramežljiva da se moram pripremati prije nego što se nekome nepoznatom obratim. Nikad ne zovem i ne naručujem pizzu, uvijek nekog tražim da to napravi umjesto mene (smijeh). A o snovima kao klinka…. Htjela sam biti glumica.

Ž: S bivšim suprugom ste ostali u dobrim odnosima, čemu vas je sve naučio razvod?

NC: I da nemamo djecu, ostali bismo dobri. Sve je to stvar karaktera. Nisam osoba koja se ljuti, ne oprašta i koja je puna negativnih misli. Brak nije više funkcionirao, ali Dino mi je i dalje velika podrška. Nije lako naći takvu osobu i izgraditi s nekim kvalitetan i dobar odnos. Osobu koja te toliko dobro poznaje. A što sam naučila? Kad sam ušla u brak već sam bila izgrađena osoba, tako da ne mogu reći da sam iz njega izašla nešto pametnija…

Ž: Niste izgubili vjeru u ljubav i brak?

NC: Nisam, iako se trenutačno ne vidim u braku. Baš mi je dobro biti solo.

Foto: Srećko Rundić
Nives priznaje da se više brine za kuću, nego za sebe.

Ž: Kakvi ste kad ste zaljubljeni?

NC: Joooj, nemam pojma. Toliko dugo nisam bila zaljubljena, da se ni ne sjećam :). Kad si mlad, onda je to drugačije. Samo o tome razmišljaš, leptirići u trbuhu, vodiš se više srcem, a ne razumom. Da mi se sad to dogodi, pretpostavljam da bi bilo drugačije.

Ž: Što ste najromantičnije napravili zbog ljubavi?

NC: Vrlo sam tradicionalna po tom pitanju i očekujem da frajeri to rade.

Ž: Što je onda muškarac romantično napravio za vas?

NC: Dok je Dino igrao u Dinamo, bio je na pripremama u Puli. I onda je poslije tekme, sjeo u taksi i došao u Zagreb samo da me poljubi. I vratio se nazad. Rekla sam mu da je lud, ali to mi je bilo neopisivo slatko.

Ž: Što biste danas rekli 20-godišnjoj sebi?

NC: Već sam tada bila razumna. Ne žalim za ničim.

Ž: Pogađaju li vas kritike? Mislite li da bi vas više cijenili u inozemstvu?

NC: Ne opterećujem se s tim. A mislim da bi i vani bilo predrasuda. Čim si javna ličnost, uvijek ćeš nekim ljudima ići na živce, prozivat ćete i kritizirati. Jedino što je vani zarada veća.

Ž: Koje su vaše mane, a koje vrline?

NC: O vrlinama je glupo pričati. To trebaju drugi. A mane, pa nemam ih (smijeh). Ponekad pretjerujem u čišćenju i veliki sam radoholičar. Odnosno, ne znam kad stati i to me izluđuje. I onda se, naravno, preforsiram.

Ž: Koji su vaši beauty rituali?

NC: Lijena sam po tom pitanju. Više brinem za kuću nego za sebe. Srećom, okružena sam stručnjacima koji me podsjećaju na to. Zove me frizerka da je vrijeme da dođem, a isto to radi i kozmetičarka.

Ž: Što biste silno voljeli napraviti, a još niste?

NC: Voljela bih neki poslovni izazov. U glumačkom smislu.

Ž: Je li postojalo nešto što ste htjeli promijeniti , a potom ste, s godinama to prihvatili?

NC: Nemam komplekse, a nikad ih nisam imala. Naravno, tu su uvijek one vječne ženske bitke. Da nisi dovoljna mršava, a kad smršaviš, misliš da bi bolje izgledala s dvije kile gore.

Foto: Promo
'Na kritike se obazirem. Kad si javna osoba, uvijek će biti tračeva i svakakvih komentara.'

BLIC PITANJA

Moj najveći strah je od aviona.

Kad bih mogla birati sutra bih se probudila u svom krevetu (zbog mojih koncerata gotovo svaki vikend spavam u hotelu u nekom drugom gradu).

Ne podnosim životinjsku dlaku (alergična sam).

Sretnom me čine slatkiši.

Najviše se volim opustiti uz dobru seriju, more, tišinu…

Na put ne idem bez mobitela.

Nikad ne bih mogla oprostiti… sve mogu oprostiti.

Ljubav je za mene… prva asocijacija su mi djeca.

Idealan muškarac mora imati… nisam još otkrila (smijeh). S njim mi treba biti ugodno, da se osjećam sigurno, da me nasmijava, da možemo razgovarati i podijeliti emocije bez zadrške.

Za 20 godina se vidim… moj moto je 'živi u trenutku'.

Linker
12. travanj 2024 22:37