Zaboravite 'manje je više'

Nekih stvari nikad nije dosta... Znate li koje su to?

Manje je više... Koliko ste to samo puta čuli? U nekim aspektima našeg života, ovo ipak ne bismo trebali primijeniti. Trebali bismo primijeniti 'VIŠE'.

 

Darujte više

Kad ste zadnji put uputili nekom kompliment, lijepu riječ, riječ ohrabrenja, pohvalu? Darivanje je dar i onome tko prima, ali i onome tko daje. I oboje ćete dobiti 'injekciju sreće'. A moramo priznati, s vremena na vrijeme, svakome to treba. Čak i onima koji to neće priznati.

Darivanje bez da očekujemo bilo što za uzvrat, kažu znanstvenici, poboljšava naše mentalno zdravlje i čini nas sretnijima.

 

Podržite jedni druge (više)

Govoreći o podršci, kome bi u ovom trenutku dobro došla vaša podrška? Prijateljica koja je prekinula vezu, prijatelj koji se seli u drugi grad… Netko za koga ste primijetili da prolazi kroz teško životno razdoblje.

Nemojte zatvarati oči pred tuđim problemima. Saslušajte ih, dajte savjet, podržite ih i recite im da ste tu za njih. Nemojte automatski pomišljati da se to podrazumijeva.

 

Prihvaćajte

Kada prihvatimo životne uspone i padove te činjenicu da na neke stvari ne možemo utjecati, onda ćemo naći mir. Prihvaćanje stvari je ultimativni recept za sretniji život.

Prihvatiti situaciji u kojoj smo se našli, nikad nije lako. Bilo to prekid veze, gubitak bliskih ljudi ili posla… No, prihvaćanje je jedini način da krenemo dalje.

Foto: Istock

Kreirajte više

Opcije kreativnosti su beskrajne. I nije djetinjasto. Možete čak i zaraditi od nje, ako to želite. Gdje su nestali svi oni hobiji koje ste nekoć imali? Nestali su u užurbanosti života? Stanite na trenutak i zapitajte se što vas čini sretnima.

Bili to fotografija, crtanje, pisanje bloga… Nađite se, budite kreativni, stvarajte…

 

Više užitaka

Ah, užitak. Jedna od stvari koje si, bez dobrog razloga, uskraćujemo. Više seksa, više dugih kupki, više plesanja bez razloga, više sna… Manje je više, možeš misliti... :)

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo