na vidikovcu

Ne propustite festival 'Tko pjeva zlo ne misli' u parku Maksimir i vizualno doživite Zagreb 30-ih

Ove će se godine, po treći puta zaredom, održati festival, i to u subotu 8. i nedjelju  9. lipnja na Vidikovcu u zagrebačkom parku Maksimir, koji je ujedno i mjesto radnje istoimenog filma.

 

Tko pjeva zlo ne misli je dvodnevni festival kojim se odaje počast najvoljenijem istoimenom hrvatskom filmu svih vremena. Svi posjetitelji imat će priliku cjelodnevnim programom vizualno se vratiti u neka prošla vremena, jer se festivalom želi podsjetiti  na vrijeme građanskog predratnog Zagreba 30-ih godina, i to u svim njegovim elementima -  tadašnjoj glazbi, tadašnjem stilu, modi ili gastronomiji...


Bogat program

Ove će se godine, po treći puta zaredom, održati festival, i to u subotu 8. i nedjelju  9. lipnja na Vidikovcu u zagrebačkom parku Maksimir, koji je ujedno i mjesto radnje istoimenog filma.

U ova dva dana bogatog programa, vjerujemo da će svatko naći i ponešto za sebe, jer festival i ove godine nudi prave glazbene poslastice. Nastupaju Kristijan Beluhan & Ajngemahtec  band, tenor Opere zagrebačkog HNK. Beluhan je vjerojatno najbolji Robićev imitator, izvodi domaće i strane standarde u svom prepoznatljivom stilu. Nastupaju još Quartette de la Rue, Tvrtko Stipić te Robert Mareković ovog puta u DJ ulozi.

 

U programu će se naći i Promenadni Ansambl koji svojim nastupima približava slušateljima klasičnu glazbu na kvalitetan i zanimljiv način. Njihov repertoar obuhvaća plesnu glazbu, marševe, valcere, potpurije, polke, uvertire, fantazije, tanga, melodije iz opera i opereta, klasične evergrine. Oni su jedini ansambl koji u Hrvatskoj svojim nastupima promovira salonsku i promenadnu glazbu, koja je bila dio običaja, kulture i glazbenog života u Zagrebu i Hrvatskoj krajem 19. i početkom 20. stoljeća.

Promo
 

Projekcija filma Tko pjeva zlo ne misli održat će se u subotu u 21h. Ovaj kultni film okuplja različite generacije koje s jednakim žarom prate glavne likove - gospona Fulira, malog Pericu, Anu i ostale poznate uloge, ponavljajući njihove tekstove i pjevajući zajedno sa njima. Ovo je zaista festival za oči, uši i nepce.

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo