Poznato?
 Getty Images
to je čak više nego dana u godini

Muškarci ne slušaju svoje partnerice 388 puta godišnje! Razlog tome može biti ozbiljan problem

U istraživanju je sudjelovalo oko 2000 ljudi, a čak 75 posto ispitanika izjavilo je da njihov partner ima 'selektivno slušanje'.

Imate li često osjećaj da vas partner uopće ne sluša te kao da pričate zidu? Pa, vjerojatno ste u pravu... Najnovija studija je pokazala kako muškarci ne slušaju svoje partnerice u prosjeku 388 puta godišnje.

U istraživanju je sudjelovalo oko 2000 ljudi iz Velike Britanije, a čak 75 posto ispitanika izjavilo je da njihov partner ima 'selektivno slušanje', odnosno da su slušaju samo ono što ih stvarno zanima. Gle čuda :)


Ozbiljan problem ili čisto ignoriranje?

- Iako mislimo da naši partneri imaju tendenciju da nas ne slušaju i ne shvaćamo to previše ozbiljno, ovo može biti i znak ozbiljnijeg problema, odnosno da osoba ima problema sa sluhom - kaže stručnjakinja za audiologiju Kirran Saimbi. Dodaje da su promjene u našem sluhu suptilne i događaju se s vremenom pa je i teško primijetiti koliko utječu na naš život, ali i na one oko nas. Upravo zato je važno kontrolirati sluh.

Ipak, polovica ispitanika smatra kako se tu ne radi o nikakvom gubitku sluha već da ih partner jednostavno ignorira i ne sluša. Oko 40 posto ih je pak reklo kako su sigurni da njihov partner ima problema sa sluhom. Hmmmm, jesmo li baš tako naivni!?

Jedno drugo istraživanje otkrilo je da muškarci i žene slušaju na različit način. Kod većine muškaraca kojima su čitani odlomci neke knjige funkcionirala je samo lijeva polutka mozga, dok su kod žena aktivnije bila obje polutke.

Ova istraživanja, kao i niz nekih drugih, daju donekle opravdanja povremenim muškim propustima u slušanju njihovih partnerica.



IZVOR:
unilad.co.uk.

Linker
20. travanj 2024 04:47