Getty Images
došlo je i to vrijeme

Kako prepoznati dobro i kvalitetno drvce - obratite pažnju na ove stvari

Danas su umjetni borovi gotovo pa savršeni, no nema ljepšeg od prave jelke

Iako ćemo prilikom odabira božićnog drvca nailaziti na nekoliko poznatih vrsta, u svijetu ih postoji na stotine. Ipak, ono najkvalitetnije prepoznat ćete najlakše po njegovom izgledu. Drvce čije su iglice nepravilno okupljene u neuredni “čuperak” i najčešće su bockave je drvce smreke. Grančica na kojoj iglice vise brže se suši i kad je ogoljena, hrapave je teksture. Jeline iglice su pravilno poredane, obično imaju srebrnkasti sjaj, koji nalikuje nježno posutom snijegu.

Prilikom kupnje drvca blago protresite grane kako biste bili sigurni da je svježe, posebno ako kupujete na akciji.

Poredak grana je također pravilan, radi čega je ukrašena jela istinski ukras božićne atmosfere doma. Iglice joj puno sporije otpadaju, odnosno eventualno dolazi do bržeg sušenja stabla ako se ono nalazi u izravnoj blizini izvora topline dulje vrijeme.


Održavanje drvca u tegli

Dobrobiti drvca u teglama su razne. Osim što ga se ponovno može posaditi, najbolje ako postoji mogućnost u vlastitom vrtu, ono je sigurno za najmlađe. Teško ga je oboriti, a s čime se često bore odrasli dok odmiču malene koji hrle kako bi otvorili darove koji ih čekaju ispod stable. Drvce također često “strada” i od trčanja kućnih ljubimaca, od kojih je ono u tegli također zaštićeno. Svježinu mu održavajte zalijevajući ga redovno. Moguće ga je također sačuvati u dvorištu za drugu sezonu.

Linker
22. travanj 2024 14:39