Napunjene baterije nakon godišnjeg iskoristite za dobar početak.
 Foto: iStock
Novi početak

Kako da u idućoj godini budete uspješni(ji) u poslu

Odlučite da više ne želite biti prosječni! Postavite si jasan cilj, budite hrabri i samouvjereni te ne odustajte na prvoj prepreci.

Godišnji odmori su pri kraju i ako se već niste vratili na posao, to vas vjerojatno uskoro čeka. Ovaj put se vratite u stilu i promijenite navike koje su vas sputavale. Istaknite svoje vrline i samopouzdanje. Pozitivan stav vjerojatno će izazvati pozitivnu reakciju vaše radne okoline. Samo hrabro i ne zaboravite osmijeh na licu.

Uz naše savjete osjećat ćete se bolje na poslu i biti uspješniji:

  • Imajte jasan cilj - Uspješne osobe znaju šta hoće i imaju jasne ciljeve koje žele postići. Svjesni su da ne mogu stići na željeno odredište ukoliko ne znaju svoj smjer kretanja.

  • Vjerujte u sebe - Vjerujte da možete postići sve što želite. Nemojte se unaprijed ograničiti s uvjerenjima poput 'ja to ne mogu', 'nisam dovoljno dobar', 'zašto bih baš ja dobio taj odličan posao kad ima toliko boljih'... Ukoliko ne vjerujete u svoje sposobnosti na putu ostvarenja svojih snova, oni se neće ni dogoditi.

  • Radije postanite 'bolji' u nečemu nego 'dobri' - Često se koncentriramo na ciljeve kroz koje se sami sebi dokazujemo, umjesto na one koji će nam pomoći da se razvijamo ili usavršavamo nove vještine. Prihvatite li stav da se možete promijeniti, lakše ćete donositi dobre odluke i iskoristiti svoj puni potencijal.
  • Ne dozvolite strahu da vas sputa - Imajte dovoljno hrabrosti da izađete izvan svoje zone komfora i upustite se u rizike. Ako vas trenutni posao ne zadovoljava, potražite novi. Prepoznajte šta vam predstavlja izazov, u čemu bi mogli stalno napredovati i razvijati sebe i posao. Zapamtite, sreća prati hrabre.
  • Budite samouvjereni - Budite svjesni svojih vrijednosti i kvaliteta. Razmislite po čemu ste posebni i to naglasite. Naravno, budite svjesni i svojih mana, ali radite na tome da ih ispravite. Uklonite naviku da puštate druge da misle za vas. To je teško, ali slijedite samo svoj instinkt!

  • Neka vas prepreke ne obeshrabre - Ne odustajte od svog cilja kada se suočite s prvim preprekama. Skupite dovoljno strpljenja i snage te nastavite dalje. Budite borbeni, nađite u sebi volju da se posvetite dugoročnim ciljevima i ustrajete čak i onda kada postane doista teško. Padovi su kao i usponi prirodan dio procesa, a put prema uspjehu nije uvijek jednostavan i lak.

  • Zamolite pomoć - Ako vam je potrebna zamolite je. Nemojte biti ponosni i lupati glavom u zid. Također, pomognite drugima kad im zapne. Zajedničkim snagama moguće je postići mnogo više.
  • Radite na sebi - Konstantno radite na sebi i svakoga dana se trudite biti bolji. Pročitajte stručnu knjigu, pogledajte zanimljiv video seminar.
  • Učite iz svojih grešaka - Zaboravite na očaj kada doživite neuspjeh. Iskoristite ga kako bi naučili važnu lekciju i idući put budite mudriji i pametniji.

  • Zgrabite priliku - Budući da živimo u užurbanoj svakodnevici i obično imamo po nekoliko ciljeva istovremeno, ne čudi da ponekad propuštamo reagirati u pravom trenutku. Često se događa da dobre prilike niti ne primjećujemo. Postizanje ciljeva podrazumijeva uočiti priliku i zgrabiti je prije nego što promakne.

Linker
19. travanj 2024 16:09