Ulaz je slobodan

Još stignete posjetiti Muzej realnosti i pomoći da svako dijete odrasta u brižnoj obitelji

UNICEF-ove ambasadorice Bojana Gregorić Vejzović, Maja Vučić i Mirna Medaković Stepinac pozivaju vas da kupnjom lutkice podržite udomiteljstvo.

 

Druženjem s UNICEF-ovim ambasadoricama dobre volje Bojanom Gregorić Vejzović, Majom Vučić i Mirnom Medaković Stepinac te simboličnom humanitarnom prodajom unikatnih lutkica koje su bile dio eksponata Čekajući obitelj, u utorak 11. prosinca, na 72. rođendan UNICEF-a, završava jedinstvena interaktivna priča četvrtog Muzeja realnosti. Za vrijeme obilježavanja UNICEF-ova rođendana u Tunelu Grič, od 18 do 20 sati, posjetitelji će moći ovim posebnim lutkicama pružiti novi dom i na taj način pomoći da svako dijete u Hrvatskoj odrasta u toploj i brižnoj obitelji.

Kao što najvažnija stvar u životu nije stvar, tako ni igračke ponekad nisu samo - igračke. Jedinstvene, rukom šivane, krpene lutkice koje su izradili UNICEF-ovi volonteri kao dio impresivnog eksponata u zatvorenom rukavcu Tunela Grič predstavljale su djevojčice i dječake bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a posljednjeg dana održavanja Muzeja imat će posebnu misiju - pomoći djeci i prenijeti poruku o važnosti odrastanja u brižnom obiteljskom okruženju za svako dijete.

Sredstva od prodaje jedinstvenih UNICEF-ovih lutkica prikupljaju se za razvoj udomiteljstva djece i podršku udomiteljskim obiteljima.

Foto: Niko Goga

 

Čekaju obitelj

Tijekom 11 dana UNICEF-ov Muzej realnosti  u Tunelu Grič povezao je više od 20 000 posjetitelja sa stvarnošću najugroženije djece iz Hrvatske i cijelog svijeta te im na taj način omogućio da svijet pogledaju kroz njihove oči, nakratko zakorače u živote djece koja čekaju obitelj i upale simbolično svjetlo u tunelu stvarnosti. Mnogi posjetitelji odlučili su podržati programe za djecu, priključivši se rastućoj obitelji Čuvara djetinjstva, redovnih donatora UNICEF-a, a u isto vrijeme zabilježen je i porast poziva na besplatan broj 0800 8282, na koji se javilo više od 30 potencijalnih udomitelja.

 

Muzej realnosti otvoren je do utorka, 11. prosinca. Radno vrijeme Muzeja je svaki dan od 9 do 22 sata, dok će se humanitarna prodaja u društvu Ambasadorica dobre volje održati u utorak od 18 do 20  sati. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo