Veselo je i ovog ljeta bilo u Nazorovu odmaralištu u Velom Lošinju.
 Press
Sretno ljetovanje

Jedna posebno lijepa i inspirativna priča ispričana je ovog ljeta na Lošinju...

Više od 50 tisuća djece iz cijelog svijeta ljetovalo je u Hrvatskoj sudjelujući u programima zagrebačkog Vladimir Nazora uz koji su mnogi od nas odrasli i proveli neke od najsretnijih trenutaka u djetinjstvu kojih se i danas rado sjećamo.

I dok Hrvatska slovi kao skupa destinacija, još uvijek postoje mjesta koja su financijski prihvatljiva. Razvijen je dio turizma koji sve više i više privlači i brojne mlade uz cijele Europe. Izvrsni sadržaji ovog su ljeta posebno došli do izražaja, a djeca i mladi došli su iz Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Rusije, Italije, Mađarske, Poljske, Ukrajine, zemalja regije i naravno iz svih dijelova Hrvatske.


Drugačiji (i bolji) od drugih

"Posebnost svih naših programa koji su prepoznati u svijetu je 24 satna skrb djece od strane voditelja, animatora i zdravstvenog osoblja koji su djeci na raspolaganju tijekom cijelog dana. Svi vanjski suradnici prolaze višednevnu Nazorovu edukaciju koja ih priprema za rad s djecom. Niz je tu i edukativnih radionica tijekom cijele godine koje pripremaju sve suradnike za što bolji rad s djecom!" kaže voditelj podružnice Nazor Tomislav Družak i dodaje: "Tu je naravno i smještaj koji je u potpunosti prilagođen djeci. Smještaj je u višekrevetnim sobama uz sobu za voditelje koji su im u svakom trenutku na raspolaganju. Svi naši hosteli i kampovi nalaze se daleko od prometnica, odmah uz more s vlastitom plažom, te sportskim terenima, parkom i svemu što je djeci potrebno za bezbrižan odmor. Na svim našim plažama imamo organiziranu i spasilačku službu!"

Press
Stručno vodstvo Zlatokrile.

Ugostili više od 3.000 djece

Posjetili smo Zlatokrilu u Velom Lošinju u kojoj je ovog ljeta boravilo više od tri tisuće djece na tjednim ili dvotjednim programima.

"Tijekom dana tu su brojne aktivnosti u kojima mogu sudjelovati ovisno o afinitetu, ali tu su i voditelji koji će ih uvijek potaknuti da sudjeluju i probaju nešto novo. Lošinj je prekrasan otok, a cilj nam je da ga i djeca upoznaju i zavole pa tako uz razne šetnje, posjet Kuli, Plavom svijetu, Muzeju Apoksiomena tu je i nezaobilazan izlet na Susak kojeg djeca posebno vole zbog prekrasne pješčane plaže!" ističe voditeljica programa Sandra Vicković.

Press
Ovo je tek jedna od mnogobrojnih grupa djece koje su posjetile otok Lošinj.

"Ljetovanje za djecu i mlade idealna je prilika za stjecanje novih iskustava, novih prijateljstva i zabavu. Ovo je, svakako i odlična prilika za roditelje da omoguće svojoj djeci izvanredan način odrastanja, a i da ponešto nauče o njima samima." dodala je.

Ovog ljeta za vrijeme trajanja programa, djeca i mladi boravili su u grupama, unutar kojih aktivno sudjeluju prvenstveno u socijalizacijskim i suportivnim aktivnostima, a njeguju se i komunikacijske radionice te se potiče kreativno stvaralaštvo.

Press
Neka su djeca baš ovdje prvi puta zaplivala ili naučila skakati u more "na glavu".


Iskustva djece

"Odlično mi je bilo u svim ovim odmaralištima. Bilo je dobrog društva, najbolji krevet za spavanje, svaki dan neke zabavne aktivnosti pa je bilo veselo. Posebno su mi se svidjele kreativne radionice u kojima smo otkrili i neke od svojih talenata!" otkrio je 8-godišnji Vito Štimac iz Zagreba koji je ovog ljeta s Vladimir Nazorom bio na čak tri lokacije u Savudriji, Dugoj Uvali i Velom Lošinju.

Press

Vladimir Nazor je Podružnica Zagrebačkog holdinga osnovana 1962. godine kao Ustanova za organizirani odmor djece i omladine Grada Zagreba s ciljem osmišljavanja, promocije i provedbe programa organiziranog boravka grupa djece i mladih iz zemlje i svijeta u specijaliziranim objektima opremljenim potrebnim sportskim terenima i prostorima za provedbu raznovrsnih grupnih aktivnosti.
Linker
16. travanj 2024 06:55