Bravo, ljudi!

Iz Dumovca udomljen rekordan broj pasa i mačaka

Kako bi potaknuli građane da upravo u Dumovcu potraže kućnog ljubimca, sklonište organizira akciju "Udomljavanje je fora" te mnogobrojne edukacije u dječjim vrtićima, školama i knjižnicama.

 

Iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu lani je udomljeno 867 pasa i 229 mačaka, ukupno gotovo tisuću i sto životinja, a to je, kako su priopćili, dvjestotinjak pasa i mačaka više nego 2017. godine.

Istaknuli su kako je porast broja udomljenja pozitivan, no i dalje zabrinjava to što su se ti kućni ljubimci uopće našli na cesti, prenosi Hina.

"Rekordan broj udomljenja pasa i mačaka iz Dumovca rezultat je našeg sustavnog rada te sve veće svijesti građana o vrijednosti udomljavanja. U našem je skloništu 'svoje ljude' pronašlo najviše štenaca i mladih pasa, dio se građana odlučio za odrasle pse, a posebno nas veseli činjenica da je novi topli dom dobilo čak dvadeset seniora, tj. pasa starijih od osam godina", rekao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu sklonište u Dumovcu.

 

Novi Zakon o zaštiti životinja

Skok se nada da će se primjenom novog Zakona o zaštiti životinja te podzakonskih akata smanjiti broj odbačenih kućnih ljubimaca te da će, zahvaljujući tome, prestati rušiti rekorde u njihovu udomljavanju. 
Kako bi potaknuli građane da upravo u Dumovcu potraže kućnog ljubimca, sklonište organizira akciju "Udomljavanje je fora" te mnogobrojne edukacije u dječjim vrtićima, školama i knjižnicama.

Odrasle građane pozivaju i na volontiranje jer upravo volonteri "resocijalizacijom pasa kroz igru i šetnje povećavaju njihove izglede za udomljenje".

 

Dobra vijest

Zahvaljujući produženju ZET-ove autobusne linije 276 Kvaternikov trg - Dumovec, volonteri i zainteresirani za udomljavanje pasa i mačaka sada autobusom mogu doći u neposrednu blizinu skloništa. Njegovi se djelatnici nadaju da će i to pomoći da stanari skloništa što kraće čekaju novi dom.

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo