Vau vau

Gle tko to govori: Razumijete li u potpunosti vašeg psa?

Vaš četveronožni prijatelj stalno bulji u vas ili voli dizati šapu u zrak. Znate li što to znači i na koje sve načine vam pokazuje da vas voli?

 

Svi oni kojima dlakavi ljubimac uveseljava život znaju koliko ova predivna bića znaju biti vjerna i umiljata. I da, i oni imaju svoj način komunikacije. Kako biste ih bolje razumjeli donosimo značenje devet njihovih najčešćih ponašanja.

 

1. Donosi vam darove

Svaki put kad dođete kući on vam donosi cipelu, čarape, lopticu… Razlog je jednostavan, kažu stručnjaci. Jednostavno vam želi dati poklon, te pokazuje da vam vjeruje. Pogotovo, ako vam donosi omiljenu igračku.

 

2. Spava na vašem krevetu

Mnogi psi se vole raširiti po cijelom krevetu, ostavljajući vas da spavate na rubu. Ili vam spavaju po glavi, nogama, posvuda. Ovo je veliki znak da vas voli i da se ne želi rastati od vas ni preko noći.

 

3. Sjedi vam na nogama

Kad vam pas sjedne na stopala, želi svima dati do znanja da ste vi dio njegovog čopora. Budite ponosni! Ako je vaš pas inače malo stidljiv i plašljiv, ovo znači da želi vašu zaštitu.

 

4. Diže jednu šapu u zrak

Ovo znači da je vrlo koncentriran. Psi ovo najčešće rade kada imaju neku genijalnu ideju pa o njoj pažljivo razmišljaju.

 

5. Zijeva

Vaš ljubimac zijeva iz istog razloga kao i vi, dosadno mu je ili mu se spava. Nemojte zaboraviti da je zijevanje "zarazno". Ako počnete zijevati pred psom, najvjerojatnije će i on početi zijevati.

 

6. Uništava namještaj

Jeste li se ikad ostavili psa samog doma, a kad ste se vratili, imali ste što vidjeti? Okrenuo vam je stan naopačke. Stručnjaci kažu da ste si sami krivi. Svaki nered koji vaš ljubimac napravi je jedan oblik komunikacije. Psi se loše osjećaju kad su dugo sami i ovo je oblik protesta. Ako imate štene, vodite ga češće u šetnju. Tako će ispucati energiju.

Foto: iStock

7. Naslanja se na vas

Ako vam se pas naslanja na nogu znači da želi vašu pažnju. Poigrajte se s njim, mazite ga, ljubite ga…

 

8. Pognuo je glavu

Kad ovo rade, to obično znači da se osjećaju nesigurno i da žele biti neprimjetni. Najvjerojatnije su se nečeg uplašili i trebaju vašu podršku i dobru porciju zagrljaja.

 

9. Bulji u vas

Znate taj osjećaj. Sjedite i gledate televiziju, a on netremice zuri u vas. Ovo je znak privrženosti, velike ljubavi i povjerenja.

 

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo