Simpatična voditeljica tvrdi da se nije oduvijek osjećala dobro u svom tijelu
 Snimila: Neja Markičević/EPH
Kad se pokreneš, sve je lakše

Doris Pinčić: 'Priznajem, ovisna sam o zdravom načinu života!'

Zgodna glumica, voditeljica te mlada mama otkrila je da posebnu pažnju pridaje dobrim namirnicama. Sebi, ali i svom djetetu ne brani ništa, ali ističe kako je važno pronaći mjeru u svemu, pa tako i u prehrani te vježbanju.

Jedna od naših omiljenih glumica koja se sjajno snalazi i u voditeljskim vodama, i više nego uspješno balansira između privatnog i poslovnog života. Kako Doris Pinčić često navodi, veliku ulogu u tome ima i zdrav način prehrane, a pored toga i tjelovježba koji su joj postali način života. Otkrila nam je otkud volja i strast prema posvećenosti planiranju obroka i redovitoj fizičkoj aktivnosti.

Živim (Ž): Biste li rekli da se vaš način prehrane i zdravih životnih navika uopće promijenio od djetinjstva?
Doris Pinčić (DP): Mislim da nikad nisam živjela prenezdravo jer se u mojoj obitelji oduvijek kuhalo fino i kvalitetno. No, istina je da sam kao tinejdžerica bila bucmasta, da ne kažem debela. No, obzirom na to da volim jesti i da ću to zauvijek voljeti, shvatila sam da je ključna kompletna promjena razmišljanja o hrani, a ne, ne daj Bože, neka brza i najčešće površna te nezdrava dijeta.

Ž: Što je bio konkretni poticaj na promjenu?
DP: Odlučila sam krenuti u promjenu kad sam shvatila da se u svom tijelu osjećam loše. Moj unutarnji osjećaj rekao je da bi sada bilo dosta. Pitala sam se: „Zar je hrana jača od mene?“, „Zar ću se na taj način tješiti?“ Nakon što sam prošla kroz nekoliko treninga i počela jesti bolju hranu, shvatila sam koliko je to dobar osjećaj i postala ovisna o zdravom životu.

Ž: Gdje pronalazite inspiraciju za zdrave obroke?
DP: U dobrim namirnicama. Doma pečem i pite i kolače i neke stvari na koje čovjek ne bi pomislio kad je u pitanju zdrava prehrana. Vjerujem da je ključno da postoji balans i mjera. Ne treba se ničega odricati, kocka, dvije čokolade nikome nije napravila štetu, ali tabla, dvije itekako jest. Također, nastojim balansirati, pa ako za večeru ili ručak pravim masni burek (ili bilo koju drugu pitu) onda uz njega poslužim veliku zdjelu salate. Balans :)

Zagreb, 270911.
Na slici: Doris Pincic, zvijezda sapunice Larin izbor snimljena na setu serije na Velesajmu.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Snimila: Neja Markičević/EPH
I Doris ponekad zgriješi u svojim zdravim navikama, no zbog toga se ne kažnjava, a ni ne kaje

Ž: Da li i na tjelovježbu gledate kao i na prehranu? Vježbate li redovito?
DP: Trudim se vježbati i jesti dobro kad god mogu, ali ne kažnjavam se ako ne stignem odraditi trening. Inače, nastojim barem četiri puta tjedno izdvojiti pola sata do sat vremena za vježbanje power joge, trčanje, hodanje ili vožnju biciklom. Nisam sportski, a ni manekenski tip, ali vježbam jer se dobro osjećam kad to činim.

Ž: Koliko vam u takvom načinu života znači podrška obitelji i prijatelja?
DP: Smatram da je to individualno. Ako doista odlučiš voditi zdrav život na tom putu te nitko ne može zaustaviti, a naravno da je sve lakše ako još imaš i podršku.

Ž: Širite li svoju zdravu naviku među ljudima koje volite?
DP: Kada vodite takav način života, sigurna sam da utječe i na okolinu. Svoje dijete nastojim što manje dovoditi u doticaj s prerafiniranim grickalicama, ali nisam ekstremna. Ako je rođendan ili neko drugo slavlje jede što je ponuđeno, no trudim se da jede kvalitetno. Stoga je povrće u mojoj obitelji svaki dan na meniju.

Ž: Izmori li vas nekad zdrav način života?
DP: Zašto idemo s premisom da je to teško? Ja ne mislim da je teško imati puno energije, dobro se osjećati i biti zdrav :) Da, ponekad pokleknem, ako to tako mogu reći za trenutke kada si priuštim kolač, čokoladu, komad torte ili nešto prženo. Ali, ne kajem se zbog toga. Kako sam već spomenula, bitna je samo mjera.

Ž: Imate li neki savjet za sve one koji teško pronalaze motivaciju za promjenu svog životnog stila?
DP: Nisam stručnjak da bih nekome mogla savjetovati ŠTO TOČNO mora napraviti, ali mogu reći da isproba ono što je meni pomoglo - da živi po svom nahođenju. Za mene su to zdrava prehrana, dobre namirnice i umjerena tjelovježba. I život mi je jednostavno ljepši!

Evo što Doris ističe kao apsolutne prednosti zdravog načina života!
  • Bolji san
  • Bolji ten
  • Bolje raspoloženje
  • Više energije
  • Dobra probava

Treba li vam uopće još motivacije?

Linker
24. travanj 2024 10:10