Harfe liječe

Dođite na koncert i dajte podršku oboljelima od anoreksije i bulimije!

U nedjelju, 5. ožujka, u 17.20 i 20 sati održavaju se humanitarni koncerti Hrvatskog orkestra harfi "Tisuću žica" u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

 

Kompletan prihod ostvaren prodajom ulaznica bit će uplaćen za Dnevnu bolnicu za poremećaje prehrane pri Psihijatrijskoj bolnici "Sveti Ivan", Jankomir.

To je jedina dnevna bolnica za liječenje oboljelih od anoreksije, bulimije i nespecifičnih poremećaja hranjenja u Hrvatskoj. Od anoreksije, bulimije i nespecifičnih poremećaja hranjenja u Hrvatskoj boluje više od 40.000 osoba, većinom djevojčica i mladih žena u dobi od 12 do 30 godina. Liječenje ovih mentalnih poremećaja s najvišom smrtnosti među adolescenticama je dugotrajno i zahtijeva ulaganja u dodatne terapije i edukaciju stručnjaka. Na humanitarnom koncertu nastupa orkestar s više od 25 harfista koji uz goste izvode poznate klasične i moderne melodije.

Voditeljica koncerta je Sanja Doležal, a umjetnička direktorica orkestra je Marija Mlinar.

Koncert organizira klub Zonte international uz podršku udruge Centar za poremećaje hranjenja BEA iz Zagreba. Dođite na koncert i dajte podršku oboljelima od anoreksije i bulimije!

Karte se mogu kupiti online i na blagajni KD Vatroslav Lisinski.

 

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo