Najveći izazov u životu je otkriti tko ste, a drugi najveći izazov je biti sretan s onim što ćete naći.
 Foto: Istock
Nemojmo to dopustiti

Deset odluka zbog kojih će mnogi u budućnosti žaliti

Kada bih barem... Ove riječi stvorile su, složit će se mnogi, jedan od najtužnijih izraza… Donosimo 10 stvari koje u konačnici dovode do tog izraza žaljenja, i kako to izbjeći.

1. Nosite masku kako biste impresionirali druge

Ako je lice koje uvijek pokazujete svijetu maska, jednog dana neće biti ništa ispod nje. Jer kada potrošite previše vremena koncentrirajući se na to kako vas drugi vide, i što sve oni žele da budete, na kraju zaboravite tko ste vi zapravo. Nemojte se bojati osude drugih. Vi najbolje znate tko ste i ne morate biti savršeni da biste impresionirali i inspirirali druge.

Neka budu impresionirani i inspirirani kako se nosite sa svojim nesavršenostima. Brinuti o tome što drugi misle o nama je totalno iscrpljujuće, ali i nepotrebno.

2. Drugi vam kreiraju snove

Najveći izazov u životu je otkriti tko ste; drugi najveći izazov je biti sretan s onim što ćete naći. Veliki dio toga je vaša odluka da ostanete vjerni svojim ciljevima i snovima. Imate li u svom životu ljude koji se baš i ne slažu s vama? To znači da stojite na svojim nogama i hodate svojim putem, prema svojim ciljevima.

Ponekad ćete raditi stvari koje će drugi smatrati ludim, ali kada shvatite da ste uzbuđeni te ste izgubili pojam o vremenu, tada ćete znati da radite pravu stvar.

3. Okruženi ste negativnim ljudima

Nemojte dopustiti da se tuđa loša energija prenese na vas. Tek kad shvatite da je držanje negativnih ljudi u vašem životu izbor, a ne obaveza, oslobodit ćete se. Emocionalni 'vampiri' su svuda oko nas, samo treba dobro otvoriti oči.

4. Sebični ste i egocentrični

Život ispunjen brižnim djelima i dobrim karakterom je najbolji put ka sreći. Samo zapamtite, briga o samoj sebi nije znak sebičnosti. To je jednostavno potrebno kako biste živjele sretan i produktivan život.

5. Izbjegavate promjene i 'rast'

Morate pustiti staro da biste napravili mjesta za novo. Lako je željeti promjenu, no učiniti nešto u vezi toga je nešto sasvim drugačije. Kako bismo nešto promijenili i dobili uopće priliku potrebno je izaći iz komfor zone. Naravno da se osjećamo sigurno radeći ono što znamo, no ako se zbog toga osjećamo samo sigurno, a ne i sretno, vrijeme je za nešto novo. Izlazak iz rutine nije loša stvar.

6. Odustajete kada stvari postanu teške

Nema neuspjeha, samo rezultati. Čak i ako se stvari ne odvijaju onako kako ste očekivali, nemojte odmah odustati. Saznajte što možete i krenite dalje. Sve će se isplatiti onome koji i dalje ide jedan korak naprijed. To je proces koji se ostvaruje malim koracima, odlukama i akcijama te na kraju dovodi do toga sretnog trenutka pobjede.

Naši ciljevi su tu da nam pomognu da se ostvarimo i rastemo, a to se ne može dogoditi ako se stvari odvijaju brzinom svjetlosti i bez prostora za učenje i uopće dobivanja tog osjećaja postignuća. Ne zaboravite si postaviti male, ostvarive ciljeve kako biste ostvarili svoje želje i snove, te pritom imajte na umu da ste na dobrom putu, bez obzira na to koliko će taj proces trajati…

7. Pokušavate kontrolirati svaku sitnicu

Ponekad se morate opustiti i pustiti da se život dogodi, bez neprestane brige i kontroliranja najmanje sitnice. Naš um nerijetko radi protiv nas, te se fokusira na sitnice od koje zatim napravi kaos. Često možemo probleme učiniti mnogo većina nego što zaista jesu. No, sve je stvar u perspektivi. Koliko puta ste za nešto mislili da je ogroman problem, no za koji dan, tjedan ili mjesec na to više niste ni pomislili?

Sljedeći put kad vam se to dogodi, uzmite trenutak i zapitajte se hoćete li o tom problemu razmišljati sutra, sljedeći tjedan, sljedeće godine. U većini slučajeva odgovor će biti 'ne', stoga odmah eliminirajte nepotrebnu brigu i uzrujavanje.

Foto: Istock
Čak i ako se stvari ne odvijaju onako kako ste očekivali, nemojte odmah odustati.

8. Zadovoljavate se s manjim nego što zaslužujete

Budite dovoljno jaki da pustite i dovoljno mudri da čekate ono što zaslužujete. Ponekad ćete morati pasti niže nego što ste ikad bili da biste ustali viši i jači nego ikada prije. Ponekad oči treba oprati od suza, tako da mogućnosti možete vidjeti mnogo jasnije.

9. Neprestano čekate sutra

Jednog dana ćete se probuditi i više nećete imati vremena kako biste radili ono što zaista želite i što vas ispunjava. I u tom trenutku ili ste već postigli svoje ciljeve, ili ćete imati popis isprika zašto to niste napravili.

10. Lijeni ste i neodlučni

Svijet vam ne duguje ništa. Zato prestanite samo sanjariti i pokrenite se. Razvijte odlučnost te preuzmite odgovornost za svoj život. Prekasno je sjediti i čekati da se nešto JEDNOG DANA dogodi (samo od sebe). Jednog dana je sada.

Linker
20. travanj 2024 11:03