OSIGURANO DEVETEROVALENTNO CJEPIVO

Cijepljenje protiv HPV-a besplatno do 25. godine

Cijepljenje protiv HPV-a djevojčica i djevojaka, dječaka i mladića preporučljivo je radi smanjenja rizika od infekcije HPV-om i razvoja karcinoma.

Besplatno i dobrovoljno cijepljenje protiv infekcije humanim papiloma virusom (HPV) omogućeno je, ovisno o raspoloživosti cjepiva, a najdulje do kraja 2019. godine, za sve osobe od osmog razreda osnovne škole do 25. godine života.

Uz to, cijele školske godine mogu se cijepiti učenice i učenici 8. razreda osnovne škole, objavio je HZJZ.

 

Učenice i učenike te redovite studente i studentice cijepi nadležni školski liječnik, kojemu se mogu obratiti i za dodatne informacije i dogovor o cijepljenju. Ostali zainteresirani mogu se cijepiti u epidemiološkim ambulantama zavoda za javno zdravstvo.

U ovoj akciji besplatnog cijepljenja osigurano je deveterovalentno cjepivo. Ovo je četvrta školska godina za redom u kojoj je omogućeno besplatno cijepljenje u cijeloj Hrvatskoj, a pojedini gradovi i općine omogućuju besplatno cijepljenje već desetak godina. Cijepljenje protiv HPV-a djevojčica i djevojaka, dječaka i mladića preporučljivo je radi smanjenja rizika od infekcije HPV-om i razvoja karcinoma.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo