'Doktori' za sreću savjetuju:

Bit ćete zadovoljniji i sretniji! Pet stvari koje biste trebali učiniti na kraju svakog dana

Što napraviti da biste postali uspješniji, sretniji i zdraviji, a sve to u samo deset minuta? Prema riječima životnih savjetnika i stručnjaka za ljudsku sreću postoji tek 5 jednostavnih radnji...

 

Sreća, uspjeh i zadovoljstvo u životu ovise o tome kako ste proveli večer, smatraju Janet Jones i Nick Goldberg, životni savjetnici i stručnjaci za ljudsku sreću. Tvrde da samo pet vrlo jednostavnih stvari treba napraviti prije spavanja i osjećat ćete se zadovoljnije i sretnije, biti uspješniji i postići životni napredak, a ne treba za njih odvojiti više od deset minuta.


1. Vodite dnevnik zahvalnosti

Na kraju svakog dana zapišite tri stvari na kojima ste posebno zahvalni, čak i ako vam je život tog dana uistinu bio dobar. Dobro bi bilo da svoj dnevnik držite kraj kreveta i zapisujte u njega sve što vam padne na pamet, zapisujte tijek svojih misli bez ustručavanja i ustezanja. Stručnjaci tvrde da je to dobra metoda čišćenje uma i poticanja kreativnosti.


2. Kontaktirajte dragu osobu videopozivom

Iako buljenje u ekran ima velikih nedostataka, u nekim situacijama tehnologija pruža mnoge mogućnosti i ima određene prednosti. Posebno kada se u pitanju naši najbliži koji u tom trenutku nisu uz nas. Samo dvije minute telefonskog poziva ili, još bolje, videopoziva zahvaljujući čemu na drugoj strani i vidite voljenu osobu, neopisiv su izvor zadovoljstva i sreće. Pomoći će vam da lakše utonete u san i sretni započnete idući dan. Njegujete odnos s bližnjima, a poznato je da je to, bez obzira na to što radimo ili gdje radimo, ključno za uspjeh.


3. Pripremite si zdrave i nutritivno bogate obroke

Napravite svježi sok ili smoothie i spremite ga u hladnjak tako da bude spreman za doručak. Također možete pripremiti zdrav ručak koji ćete ponijeti na posao. Rano ujutro osjećat ćete se puno bolje i opuštenije znajući da vas čeka punovrijedan obrok. To će vas ujedno rasteretiti brige o prehrani tijekom dana.


4. Mentalno se pripremite za prvu stvar koju planirate učiniti kada se ujutro probudite

Ako namjeravate rano ujutro ustati i dan započeti tjelovježbom, u tom slučaju pripremite odjeću koju ćete obući za aktivnost i prije spavanja zamišljajte kako ustajete, odijevate se i idete na trening. Pripremite sve dodatne rekvizite, na primjer podlogu za jogu ili rezervne tenisice, kako ih ne biste zaboravili.


5. Napišite popis stvari koje morate učiniti idući dan

Na papir napišite što morate učiniti sljedeći dan kako bi, prema vašoj zamisli, bio uspješan. Poželjno je i da napravite raspored svog vremena, i to u vremenskim blokovima od 90 minuta, što je odlično za koncentraciju.

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo