U obiteljima se često susrećemo s onoliko vrsta svjetonazora koliko ima članova obitelji, a to je izazovno.
 Getty Images
PROGRAMA SVJESNO RODITELJSTVO

Besplatno predavanje: Roditeljstvo, svjetonazori i sukobi u obitelji

Na ovom predavanju bavit ćemo se pitanjem kako razriješiti paradoks potrebe za zajedništvom u obitelji i individualne različitosti njenih članova.

KADA? Srijeda, 29. 5. 2019., 19.00 - 20.30 sati,
GDJE? Gundulićeva 19/1, prvi kat (CIR), Zagreb

Predavač: Laslo Pinter, integrativni tjelesno-orijentirani terapeut

Predavanje je besplatno. Potrebna je prijava na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili mob 098 992 90 32 (Mihaela Richter).

Na ovom predavanju bavit ćemo se pitanjem kako razriješiti paradoks potrebe za zajedništvom u obitelji i individualne različitosti njenih članova.

U obiteljima se često susrećemo s onoliko vrsta svjetonazora koliko ima članova obitelji. Svaki član obitelji po svom temperamentu i specifičnosti vlastitog psihološkog razvoja teži autentičnosti koja se manifestira i kroz osobni svjetonazor. Čim smo autentičniji u bivanju i izražavanju sebe, tim je veći naš osjećaj zadovoljstva sobom.

Ove individualne specifičnosti i tendencije naglašavaju osjećaj različitosti koji može udaljavati članove obitelji. Paradoksalno, u obitelji postoji i druga psihološka potreba, a ona teži naizgled suprotnom cilju: sličnosti i zajedništvu u obitelji. Iz te potrebe se rađa emocionalna čežnja kod svakog člana obitelji da nađe zajednički jezik, da prihvati, da bude voljen i da voli ostale članove obitelji.

Prvi korak prema ostvarenju ovog zdravog cilja je da partneri nauče skladno komunicirati unatoč razlikama u temperamentu i svjetonazoru.

Djeca u obitelji će učiti iz roditeljskog primjera, a tijekom puberteta će se iskristalizirati i njihov svjetonazor koji će se često razlikovati od svjetonazora njihovih roditelja.

Reakcija roditelja na tu različitost ovisit će o njihovoj psihološkoj zrelosti.


Na ovom predavanju možete saznati:

  • Kako je svjetonazor povezan s različitim razinama svijesti?
  • Zašto se međusobno sukobljavaju osobe s različitim svjetonazorima i razinama svijesti?
  • Kako možete psihološki ispravno prići problemima različitosti u temperamentu i svjetonazoru unutar obitelji?



Više o programu Svjesno roditeljstvo pogledajte na:
www.svjesno-roditeljstvo.com

Linker
25. travanj 2024 10:20