TOP SAVJETI ZA SRETAN BRAK

Ako se prisjetite kako je bilo na početku, možda vam to spasi brak

Lako je pronaći nekoga i stupiti u brak, ali ono što slijedi nikako nije lako. Parovi se opuste i manje trude, orijentiraju se na nesavršenosti umjesto na dobre strane i izgube motivaciju. Ponašate li se i vi ponekad tako?

 

Svi znamo onaj osjećaj zaljubljenosti u trbuhu, adrenalin kada ugledamo osobu u koju smo zaljubljeni, uzbuđenje koje osjećamo kad provodimo vrijeme s njom, onaj trud da i postanemo što bolja osoba...

Na početku veze svi se trude i sve je kao u bajci. Vi i partner ste najbolja verzija sebe. Zato su mladi zaljubljeni parovi najslađi. No, što se to dogodi kasnije?

Lako je pronaći nekoga i stupiti u brak, ali ono što slijedi nikako nije lako. Parovi se opuste i manje trude, orijentiraju se na nesavršenosti umjesto na dobre strane i izgube motivaciju.

Ponašate li se i vi ponekad tako?

 

Male stvari kojima možete vratiti romantiku u vezu

1. Ponašajte se kako ste se ponašali na početku

Potencirajte u sebi i partneru onaj osjećaj uzbuđenja. Kada ste zadnji put bili na spoju?

 

2. Preuzmite partnerove obaveze

Iznenadite ga i učinite mu uslugu, zar je važno tko usisava stan i tko plaća račune? Slušajte partnerove želje i uskočite jedan drugome kad je potrebno.

 

3. Razgovarajte s partnerom

Barem prije spavanja ostavite mobilne uređaje i daljinski upravljač i malo popričajte o banalnim stvarima. Uživajte jedno s drugim.

 

4. Radite stvari zajedno

Prepustite drugima dnevne obveze i barem jednom u mjesecu pobjegnite negdje zajedno (izlet u prirodu za prvi put bit će sasvim dovoljan). Ljubite se na klupici u parku kao na početku veze ili priredite partneru ručak iznenađenja.

 

5. Posvetite se jedno drugome

Često se dogodi da u nekom trenutku prestanemo osluškivati druge i skoncentriramo se samo na sebe i svoje želje i potrebe. I to je ok - povremeno. Dugoročno, to u svim odnosima dovodi do udaljavanja.

 

Promo

Svidio vam se ovaj članak? Prijavite se na Živim.hr newsletter i ne propustite slične priče!

Please don't insert text in the box below!

Možda će vas zanimati i ovo