Stručnjaci naglašavaju kako svi imamo različite potrebe, te da je rijetkost da ih samo jedna osoba može posve ispuniti.
 Foto: iStock
I obožavamo ih

7 tipova prijatelja koje svaka žena treba u svom životu

Donosimo sedam tipova prijatelja na koje mnoge žene računaju. Razmislite tko ispunjava ove uloge u vašem životu. Odgovor vas možda iznenadi...

Samo jedna najbolja prijateljica u teoriji zvuči jako dobro, ali realno, osoba koja vas nasmijava i ne mora biti ista osoba koja vam daje sjajne savjete ili koja je idealno rame za plakanje. Stručnjaci naglašavaju kako svi imamo različite potrebe, te da je rijetkost da ih samo jedna osoba može posve ispuniti.

I zato je važno da on jedne osobe ne očekujemo da nam bude sve.

Zato donosimo sedam tipova prijatelja na koje mnoge žene računaju. Razmislite tko ispunjava ove uloge u vašem životu. Odgovor vas možda iznenadi. A ako smatrate da vam je lista nepotpuna, uvijek ima mjesta za novog prijatelja

1. Prijateljica koju poznajete cijeli život

Odrasle ste zajedno, bila je s vama tijekom najvažnijih životnih trenutaka (dobrih i loših), razumije kompliciranu povijest koja leži u svakom vašem romantičnom razočaranju u životu...

- Da vas netko razumije i ima konzistentan uvid u vaš život tijekom godina, pomaže vam da se razvijete u samopouzdanu osobu - kažu psiholozi. S ovom prijateljicom dijelite brojne interne šale, i a ako se ne vidite dugo vremena, kada se sretnete nastavite gdje ste stale.

S ovom prijateljicom ste povezani cijeli život.

2. Inspiracijska prijateljica

Ova prijateljica zrači pozitivom, a najvjerojatnije zbog toga što živi punim plućima. Ponekad guramo sebe uspoređujući se s drugima koje na neki način idealiziramo.

To nam pomaže da bolje dosegnemo vlastite potencijale. Drugim riječima, na neki način nastojimo biti kao inspiracijski prijatelj. Ovakav prijatelj podržava vaše ciljeve i vjeruje da ćete postići ono što ste si zacrtali. Vidi najbolje u vama i pored ovakvog prijatelja puni ste samopouzdanja.

3. Prijateljica za krizne situacije

Na ovu prijateljicu se uvijek možete osloniti i znate da će uvijek biti tu kada je zatrebate. Ostavit će sve i pojuriti da vam pomogne. Ono što vas povezuje je povjerenje, a to znači ako s njome podijelite tajnu, odnijet će je sa sobom u grob.

4. Prijateljica s kojom dijelite iskustvo

Ova osoba je još jedan važan lik u vašem životu. Prijatelj koji je već prošao u ranijoj fazi života kroz nešto što vama slijedi, puno pomaže. Ako ste postali majka, to je onda prijateljica koja je već rodila ili ako planirate vjenčanje, to je netko koji je to netom prošao. Ili ako patite od tjeskobe, prijatelj koji se bori s istim problemom i koji vam može otkriti tehnike koje zaista djeluju…

5. Kraljica drame

Čini se kao prijateljica s kojom bi se radije prestali družiti? Krivo, tvrde stručnjaci. 'Ludi' prijatelji, za usporedbu, uvjerit će vas da ste vi posve u redu i oni mogu biti pozitivan dio vašeg života. Ponekad uspoređivanje s drugima, čini da se osjećamo bolje.

Ne možemo uvijek biti mirni, hladnokrvni i sabrani, a ova vas prijateljica podsjeća da je i takvo ponašanje OK. Jer, ponekad ste i vi kraljica drame, zar ne?

6. Srodna duša

Jedno od najljepših obilježja 'srodnih duša' je ugodna tišina. S vašom srodnom dušom, a ona može biti i bliski prijatelj, cimerica ili vaša sestra ili brat, možete dijeliti sve i uživati u prisustvu jedna druge i bez potrebe za zabavom ili razgovorom. Možete sretno sjediti zajedno, čitati i gledati televiziju svaka u svome svijetu.

Uz prisustvo srodne duše osjećate se kao kod kuće. Ovo je duboko prijateljstvo, u kojem svaka strana u trenutku kad zatreba može biti 'dobra majka' drugoj.

7. Nova prijateljica

Za razliku od prijateljice koju znate cijeli život, ova prijateljica je tek ušla u vaš život. Možda ste je upoznali preko zajedničkih prijatelja, na poslu ili na nekom tečaju… Novi prijatelji šire horizonte i dodaju malo uzbuđenja u našu društvenu rutinu. Dajte im šansu :).

Linker
15. travanj 2024 06:11